Doç. Dr. H. Murat VELİOĞLU
Doç. Dr. H. Murat VELİOĞLU
Doç. Dr. H. Murat Velioğlu, 1979 Keşan doğumlu olup Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünde lisans öğrenimini (2001), Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında yüksek lisans (2006) ve Namık Kemal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında doktora (2010) öğrenimini tamamlamıştır. 2017 yılında Gıda Doçenti ünvanını alan H.Murat Velioğlu halen Namık Kemal Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Uzmanlık alanları et ve et ürünleri teknolojisi, gıdalarda yapılan hile, taklit ve tağşişlerin hızlı tespiti, gıda katkı maddeleri ve enstrümental gıda analizleri olup, bu alanlarda ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde yayımlanmış, kongre ve konferanslarda sunulmuş 75 makale ve bildirisi, yayınlarına 150’den fazla uluslararası atıf bulunmaktadır. TÜBİTAK ve Üniversite destekli birçok projede yürütücü, araştırmacı veya danışman olarak görev yapmakta olan Doç.Dr.H.Murat Velioğlu, aynı üniversitede Dr.Öğretim Üyesi olarak görev yapan Serap Duraklı Velioğlu ile evli olup, Ege ve Tuna adında iki erkek çocuğu babasıdır.
Yazarın Makaleleri
Endüstriyel gıda korkusu
İlk ekmeğin yapıldığı milattan önce 10.000 yılından günümüze kadar geçen süreçte baş döndürücü bir hızla gelişen gıda üretim teknolojilerinin temel amacı, insanlara sağlıklı, güvenli ve standart kalitede gıdayı sürekli şekilde...
Doğal olarak yanlış
Ekmek yerseniz obez olursunuz. Meyve yerseniz şeker hastası… Etin tadına baktın, kolesterol fırladı. Tavuk eti yedin hormonların şaşırıp, genetiğin değişti. Her şey kanserojen, her şey zehirli… Onu yeme, bunu yeme, illa ki çiğ süt,...
Mucize Gıdalar
Ülkemizde ve dünyada belirli zamanlarda belirli gıda maddelerinin gereğinden fazla reklamının yapıldığını, anlamsız şekilde övüldüğünü görmüş olmalısınız. Bu gıdalar genelde meyve, sebze, kuruyemiş gibi bitkisel ürünler olmakta,...
Hormonlu tavuk efsanesi
En son yazacağım şeyi en başta yazayım: Tavuklara hormon uygulaması yapmak fizyolojik olarak anlamsız, ekonomik olarak faydasız ve yasal olarak suçtur. Aklı başında hiçbir tavuk üreticisi hormon kullanmayı düşünmez. Öncelikle hormon nedir...
Nedir bu GDO?
Genetiği Değiştirilmiş Organizma kelimelerinin baş harflerinden oluşan ve son zamanlarda gündemden hiç düşmeyen GDO konusuna değinmeden olmaz. Modern biyoteknolojik yöntemler kullanılmak suretiyle, gen aktarılarak elde edilmiş, insan dışındaki...
Ekmek, buğday, gluten meselesi
İnsanlar binlerce yıldır buğdaydan elde ettikleri unu kullanarak besleniyor. Dünya ortalamasında buğday kaynaklı beslenme %20, ülkemizde ise %50'nin üstünde. Bu kadar süredir ekilip yetiştirilen ve tüketilen bir gıda hammaddesinin bugün...
Gıdanız ne renk olsun?
Herhangi bir gıda maddesini satın alma kararı verirken dikkat ettiğimiz en önemli husus gıdanın görsel özellikleridir. Birçok gıda maddesinin tadına bakmak, koklamak hatta dokunarak yapısal özelliklerini değerlendirmek zordur. Paket içerisinde,...