Toplumun aşılama konusundaki duyarlılığını arttırmak ve eksik aşılı çocukların aşılanmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen 10. Avrupa Aşı Haftası kapsamında, dün 4 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nde açılış töreni düzenlendi.

Saat 14.00’te başlayan etkinliğe, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Edirne İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahattin İlter, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergün Kurtar, doktorlar, sağlık çalışanları, aileler ve çocukları katıldı.

Açılışta konuşan 4 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Dr. Sibel Çömlekçioğlu, 10. Avrupa Aşı Haftası kapsamında Türkiye genelinde gerçekleştirilen aşı etkinliği için burada toplandıklarını ifade ederek, “Amacımız öncelikle aşı konusunda personel duyarlılığını ve toplumsal farkındalığı artırmak. Kızamık ve çocuk felciyle ilgili eksik aşıları tamamlamak. 5 yaş altındaki çocuklarımızın aşılarını kontrol ederek, eksik aşılı çocuklarımızın aşılarını tamamlamak. Biz bu kapsamda buradayız.” dedi. 

İLTER: ÜLKEMİZDE 13 AYRI HASTALIK İÇİN AŞI UYGULANIYOR

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahattin İlter de Türkiye Halk Sağlığı Kurumu olarak bu hafta vesilesiyle Edirne genelinde aşılamanın önemi, aşının çocukların en doğal hakkı olduğunu anlattıklarını dile getirerek, şunları söyledi: “Aşının, çocukların korunmasız dönemlerinde sağlık çalışanları tarafından yapılması gerekiyor. Ülkemizde 13 ayrı hastalık için aşı uygulanıyor. Bu gelişmiş ülkelerle aynı seviyede bir uygulama. Aşılanmamış olan bebeklerimiz, çocuklarımız varsa bunları arayıp buluyoruz, aşılıyoruz. Bugün önemli bir diğer konumuzda yetişkinlere yapılan aşılar. Onlarında özellikle grip, hepatit, tetenoz aşılarının da yetişkinlerde uygulanması gerekiyor. Bunların önemini de hatırlatıyoruz. Programımızı tüm ilimizde uygulayacağız. Ulusal aşı haftamız da başlıyor. 22-27 Nisan tarihleri arasına denk düşüyor. Onunla da devam etmiş olacağız.”

DINKIRCI: BİLİNÇLENMEYİ ARTTIRMALIYIZ

Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı ise haftaya katkı ve destek veren sağlık personeline teşekkür ederek, “Burada temel unsur önleyici sağlık hizmetleri. Hastalanmadan önce koruyucu hekimliğin aşamalarını yerine getirebilmek. O yüzden son derece önemsediğimiz bir konu. Yönetişim çerçevesinde ulaşabileceğimiz herkese ulaşıp, bilinçlenmeyi arttırmalıyız.” şeklinde konuştu. Daha sonra bazı çocukların aşıları yapıldı.