Uzun yıllar 220 m2 kapalı alana sahip iki katlı bir binada hizmet veren Keşan 4 No’lu Aile Sağlığı Merkezi; yeni binasında dün sabahtan itibaren hizmet verilmeye başladı.

900 BİN LİRA HARCANDI

Konuyla ilgili olarak dün yapılan açıklamada, 4 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nin eski bir bina olması, yeterli alana sahip olmaması, gerekli ekipmanların sığdırılamaması, yaşlı hastalar için ve engelli hastalar için tuvalet ve lavaboların yetersiz oluşu, asansör olmayışı gibi nedenlerden dolayı yıkıldığı dile getirilerek söz konusu binanın yerine 900 bin TL bedelle Sağlık Bakanlığı tarafından 690 m2 kapalı alana sahip iki katlı bir bina inşa edildiği kaydedildi.

YOK YOK

Yeni hizmet binasının içerisinde; engelli tuvaleti, asansör ve merkezi  havalandırmanın mevcut olduğu, ayrıca  güvenlik kameraları, muayene düzeninin sağlanması için numaratör, 24 saatlik elektrik kesintilerini tolere edebilecek güçte jeneratör, verimli  ısınmanın sağlanması için otomatik kazan v.b teçhizatla donatılan Aile Sağlığı Merkezi’nin, Aşağı Zaferiye Mahallesi Mithat Gücüyeter Cad. No:27/A adresindeki yeni binasında hizmet vermeye başladığı ifade edilen açıklamada, binanın resmi açılış töreninin ileriki bir tarihte yapılacağı vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, 4 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nde hizmet veren Aile Hekimliği birimlerine  kayıtlı bulunan kişilerin eskisi gibi sağlık hizmetlerini almaya devam edebilecekleri belirtildi.