Keşan Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kemik, dün bir kez daha açıklama yaparak Gökçete ve Sazlıdere sahillerine, yaz sezonu boyunca görev yapacak bir doktor ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.

MART BAŞINDAN BERİ DOKTOR TALEBİMİZ OLDU

Yaz sezonunda Gökçetepe ve Sazlıdere sahillerine bir doktor görevlendirilmesi için geçen Mart ayı başından beri çeşitli girişimlerde bulunduğunu söyleyen Kemik, “En son olarak geçtiğimiz günlerde ilimizden ayrılan Sayın Valimiz Hasan Duruer’e Keşan’a yaptığı inceleme ziyareti sırasında bu isteğimizi iletmiş, ardından da Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileriyle görüşmüştük. Biz gerekli başvurularımızı Sayın Kaymakamımızın ve Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün yönlendirmeleri doğrultusunda Edirne İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne yaptık.  Oradan gelen cevap da    oldu. Ben Gökçetepe köyü muhtarı olarak aile hekimiyle hangi sıfatla görüşebilirim? Aile hekimi benim talebim karşısında derse ben ne derim? Bu doğrultuda görevlendirilecek bir aile hekimi sadece bir defaya mahsus sahile gelebilir belki ama bize yaz sezonu boyunca görevlendirilecek bir doktor gerekiyor” dedi.

BEN, RESMİ YAZI İLE KONUŞURUM

Keşan ve Edirne’de gerçekleştirdikleri resmi yazışmalar sonucunda hala Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından denilmesinin Edirne’deki kurum ve daireler arasındaki bir iletişimsizlikten ve koordinasyon eksikliğinden kaynaklandığını sandığını da ifade eden Kemik,  sözlerine şöyle devam etti: denilmesi,  İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin kendi aralarındaki iletişimsizlikten kaynaklanıyor olabilir. Benim elimde Edirne İl Halk Sağlığı’na yazılmış resmi yazı var. Ben resmi yazı ile konuşuyorum. Bana Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden verilen bilgide Gökçetepe ve Sazlıdere sahilleri için yaz döneminde bir doktor görevlendirilmesinin uygun olduğu yönünde bilgi verildi. Yaz sezonunda 15 bin kişinin yaşadığı sahil kesimine doktor istiyoruz. Edirne İl Sağlık Müdürlüğümüz bin beş yüz kişinin yaşadığı sahil bölgelerine doktor atarken elini vicdanına koyup hatta gelip bir bakıp yerinde görmeli ve ondan sonra karar vermeli.”

İNANILMAZ DOKTOR İHTİYACIMIZ VAR

Gökçetepe ve Sazlıdere sahillerine mutlaka bir doktor görevlendirilmesi gerektiğini, bunun dışındaki hiçbir alternatif çözüm ile bir yere varılamayacağını da savunan Kemik, “Ben Gökçetepe köyü muhtarı olarak böyle bir çözüm istemiyorum. Muhtarlık olarak biz, sahilimize görevlendirilecek doktorun barınma, elektrik, su gibi her türlü ihtiyacını karşılayacağımızın sözünü veriyoruz.   Bu sezon Yayla sahilinde başlayan doktor hizmeti Gökçetepe ve Sazlıdere sahillerinde de başlamalı. İnanılmaz derecede doktor ihtiyacımız var. Başbakanımız tüm kurum amirlerine koltuktan kalkıp sorunları yerinde inceleyin derken, Gökçetepe’nin bunun dışında bırakıldığını görüyoruz diye konuştu.

BİR VATANDAŞIMIZ ARI SOKMASINDAN ÖLECEKTİ

Açıklamasının sonunda Edirne İl Halk Sağlığı ve Sağlık Müdürlüğü yetkililerine seslenerek “Gökçetepe’nin nerede olduğunu biliyor musunuz?” diye soran Kemik,  sözlerini şöyle sonlandırdı: “Yaz sezonu nüfusumuz yeteri kadar var. Görevlendirilecek doktor için her türlü imkanı sağlayacağımızın sözünü veriyoruz.  Geçen gün sahilde bir vatandaşımızı arı soktu,  ağzı köpük içinde Keşan Devlet Hastanesi’ne zor yetiştirdik. Bu vatandaşımız hayatını kaybedebilirdi. Ama sahilde bir doktor olsaydı asla böyle olmazdı.  İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerekli araştırmalar yapılmadan bizim doktor isteğimiz ile ilgili bir açıklama yapılmasını doğru bulmuyorum. Edirne’deki kurumlar arasındaki kopukluk mutlaka giderilmeli”