Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. İlhan Açıkgöz, geçen cuma günü ilk kez bir skolyoz-bel eğriliği (kamburluk) ameliyatının yapılması için geldiği Keşan Devlet Hastanesi’nde, ameliyat sonrası basın mensuplarının Keşan’daki hekim açığı hakkındaki sorularını yanıtladı.

Açıkgöz, şunları söyledi: “Keşan Devlet Hastanesi’ndeki doktor açığını planlamaya alıyoruz. Ancak sıkıntı sadece Keşan’a özgü değil, ülke genelinde hekim açığı var. Yıllardan beri gelen yanlış sağlık politikaları nedeniyle 25 bin civarında uzman, 30 bin civarında da pratisyen hekim açığımız var. Bu açıklar ancak zaman içerisinde kapanabilecek. Bakanlığımız bu konuda ciddi çalışmalar yapıyor. Ortalama 6-7 yıl sonra hekim açığını kapatarak, istediğimiz seviyeye geleceğiz. Keşanlıların da cildiye hekimi için biraz daha sabretmesi gerekiyor.”

İlhan Açıkgöz, yeni devlet hastanesiyle ilgili olarak her türlü yazışmanın yapıldığını ve yakın zamanda temel atılacak duruma gelindiğini sözlerine ekledi.