İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği tarafından Haziran ayında yapılan denetim ve kontrollerde, 911 araç kontrol edilerek, 70 sürücüye 88 ceza tutanağı düzenlenerek toplam 26 bin 61 TL ceza uygulandı. Ayrıca, 307 yolcu otobüsü, 28 minibüs ve 1 resmi araç kontrol edildi. 1-30 Haziran 2014 tarihleri arasında 4 yaralamalı, 7 de maddi hasarlı kaza meydana geldi. Kazalarda 11 kişi yaralandı.

KOM BÜRO AMİRLİĞİ

Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği’nce Haziran ayında yapılan arama, takip ve operasyonlarda, meydana gelen çeşitli olaylarda 19 kişi hakkında yasal işlem yapıldı. Bu kişilerden 16’sı serbest kalırken, Tanju G. (uyuşturucu madde ticareti yapmak), Emin K. (basit yaralama) suçundan tutuklandı, R.T. ise ‘göçmen kaçakçılığı’ suçundan denetimli olarak serbest bırakıldı. 3 suç ise faili meçhul olarak kaldı.

ASAYİŞ BÜRO AMİRLİĞİ İNFAZ EKİBİ

Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü polis sorumluluk bölgesinde 1-30 Haziran 2014 tarihleri arasında meydana gelen çeşitli olaylarda mevcutlu olarak adli mercilere intikal ettirilen 8 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği İnfaz Ekibi’nce Haziran ayında yapılan çalışmalar sonucu Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı ve mahkemelerce çeşitli suçlardan aranması bulunan 40 kişi yakalandı. Bu kişilerden 8’i çıkarıldığı mahkemelerce tutuklanırken, 10 kişiye 10 gün içinde teslim olmaları için şartlı izin verildi, 22 kişi ise işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

1 Ocak-30 Haziran 2014 tarihleri arasında, adli makamlarca araması bulunan 263 kişi yakalanırken, bu kişilerden 68’ı tutuklandı, 114’üne 10 gün içinde teslim olmaları için şartlı izin verildi, 81’i ise serbest bırakıldı.

SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLAR

İlçe Emniyet Müdürlüğü polis sorumluluk bölgesinde Haziran ayında 4 çocuğun 5 suça karıştığı, tümünün yakalandığı ve adli makamlarca yaşlarının küçük olması nedeniyle serbest bırakıldığı kaydedildi. Suça sürüklenen çocukların; kapkaç, otodan hırsızlık, motosiklet hırsızlığı ve işyerinden hırsızlık suçlarına karıştıkları öğrenildi. 1 Ocak-30 Haziran 2014 tarihleri arasında toplam 46 çocuğun 149 suça karıştığı ve tamamının yakalandığı ifade edildi.

Emniyet yetkilileri, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, halkın huzuru, mutluluğu, asayişle güvenliğini sağlamak için etkin, özverili ve yoğun bir şekilde gece gündüz çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, “Yasaları ihlal eden, halkın huzurunu bozan kişilerin işlemiş oldukları hiçbir suç yasal sınırlar içerisinde yanlarına kâr bırakılmayacaktır. Adaletin önüne mutlaka çıkartılacaklardır. Saygıdeğer Keşan halkı, işinde gücünde rahat olsun.” dedi.