AYŞİN SEÇİL GEZER

Saat 14.30 sıralarında Keşan Devlet Hastanesi’ne giden AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık ve yönetim kurulu üyeleri ile partililer, Başhekim Vekili Dr. Rıdvan İbrahim tarafından karşılandı.

Burada ilk olarak söz alan Boyalık, organ bağışının önemine dikkat çekti.

Hüseyin Boyalık, “Tıp çok ilerledi. Birçok hastalığın artık tedavisi var. Doktorlarımız, hastanelerimizin fiziki yapıları çok iyi. İlerleyen bir sağlık sektörü var. Ancak bir kalbin veya bitmiş bir böbreğin tedavisi mümkün değil. Sadece bağışlayacağımız organlarla bu karşılanabilir. Vereceğimiz destekle; makinelere bağlı yaşayan, yaşama sevinci bitmiş insanlara umut oluyoruz. Ne olursa olsun herkesin yaşamaya hakkı var. Organlarımız birilerine kesinlikle yaşam verir. Burada bulunan arkadaşlarımıza gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Keşan halkından organ bağışına destek olmalarını bekliyoruz.” dedi.

İFLAS ETMİŞ BİR ORGANIN YERİNE KONMASI ANCAK BAĞIŞLA MÜMKÜN OLUYOR

Daha sonra söz alan İbrahim, “Tıp her ne kadar dev adımlarla ilerlemiş olsada bazı hastalıkların çaresi insan kaynaklı. İflas etmiş bir organın yerine konması ancak bağışla mümkün oluyor. Ülkemizde yaklaşık 70 bin kişi organ beklemekte. İnşallah Türk halkının destekleriyle hastalarımız hayata bağlanacaktır.” şeklinde konuştu.

Rıdvan İbrahim’in konuşmasının ardından Özlem Altun tarafından organ bağışı hakkında bilgi verildi.

Yapılan bilgilendirmenin ardından Boyalık ve beraberindekiler organ bağış formunu doldurdu.

35 kişinin organ bağışında bulunduğu kaydedildi.