Keşan'da beyincik kanserine yakalanan İsmet Polat Kaşıkçı'nın çok düşük olan kan değerlerinin anne sütü ile yükseldiği ve eskiye oranla daha iyi olduğu bildirildi.

Kaşıkçı, bu sayede kemoterapi gördü ve kanseri yendi. İsmet Polat Kaşıkçı, şiddetli baş ağrısı nedeniyle hastaneye gidince beyincik kanseri olduğunu öğrendi. Hastalıktan kurtulmak için alması gereken kemoterapiyi kan değerleri düşük (600) olduğu için alamadı. Oğlunun durumuna çok üzülen annesi Türkan Kürklüoğlu, televizyonda izlediği bir programda anne sütünün kan değerlerini yükseltebileceğini duydu. Hemen sosyal medyada oğlunun fotoğrafını paylaşıp annelerden süt istedi. Kaşıkçı'nın durumunu sosyal medyadan öğrenen anneler, Kürklüoğlu'na yaklaşık olarak 600 paket dondurulmuş süt gönderdi.

BAKANLIK YAKINDAN İLGİLENDİ

Süt, Kaşıkçı'ya iyi geldi. Kan değerlerinin 4 bin 500'e yükselmesinin ardından Kaşıkçı, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji Bölümü'nde tedavi gördü. Kemoterapi aldı. Tedavi süreci geçen hafta biten Kaşıkçı şimdi iyi. Kanser belirtisi ortadan kalktı. Artık 3 aylık periyotlarla rutin kontrollerden geçecek. İsmet Polat Kaşıkçı, hastalığı yendiği için keyfinin yerinde olduğunu söyleyerek. "Şimdi sürekli geziyorum. Rehabilitasyon merkezine yatana kadar doktorlar izin verdiği için sürekli gezmeye devam edeceğim. GATA Rehabilitasyon Merkezi için başvurularımız oldu. Sağ olsun Sağlık Bakanlığı ilk günden bu yana ilgileniyor" diye konuştu. Anne Türkan Kürklüoğlu ise, "Bazıları tesadüf de dese anne sütünün kan değerlerini yükselttiğine inanıyorum. Öyle ki hala haftada 2 bardak süt vermeye devam ediyorum. Buna tamamen annesel bir içgüdü diyebilirsiniz. Oğlum ameliyattan önce üniversite sınavlarına girmişti. Tedavisi devam ettiği için ikinci sınava giremedi, ama ilk bölümden Afyon Kocatepe Üniversitesi Bilgisayar Teknolojileri Bölümü'nü kazandı. Şimdi okulunu rehabilitasyon tedavisi için bir süre dondurduk. Sonra oğlum okuluna başlayacak." dedi.

FAYDALARI TARTIŞILMAZ AMA

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Başkanı Prof. Dr. Recep Aktur ise şunları söyledi: "Anne sütünün faydaları tartışılamaz, ama böyle bir olayın bilimsel bir açıklaması yok. Kan değerleri kendiliğinden gelmiş olabilir. Anne sütüyle ilgili bilgilerle bir sonuç çıkarmak olanaksız."