Bayram tatilinde Devlet Hastanesi’nin Acil Servisi’ne 3 dakikada 1 başvuru yapıldı

  

9 günde Keşan’da 4 bin 851, İpsala’da bin 100 kişi poliklinik hizmeti aldı

 

Keşan Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Nurettin Alparslan, dün yaptığı açıklamada Kurban Bayramı tatilinin yaşandığı 12-20 Ekim 2013 tarihleri arasındaki 9 günlük süreçte çok yoğun bir şekilde çalışmak zorunda kaldıklarını ve Keşan Acil Servis’te 4 bin 851, bir süre önce Keşan Devlet Hastanesi’ne bağlanan İpsala’da da bin 100 kişiye poliklinik hizmeti verildiğini söyledi.

KEŞAN’DA HER 3 DAKİKADA BİR KİŞİ ACİLE BAŞVURDU

Acil Servis’lere Kurban Bayramı’nda toplam 5 bin 951 hastanın geldiğini ve bu hastalardan 106’sının hastaneye yatışının yapıldığını bildiren Alparslan, 29 kişinin ameliyat olduğunu, 86 adli vakanın acile geldiğini ve 16 sevk gerçekleştirdiklerini belirtti. Kurban Bayramı süresince yoğun bakım ünitelerinin hiç boş kalmadığını da bildiren Alparslan, 13 doğum ve 9 ölüm olduğunu bildirdi.

13 PERSONEL ÇALIŞTI

Keşan Devlet Hastanesi Acil Servisi’nin Kurban Bayramı tatili süresince her an, 2 uzman, 2 pratisyen doktor, 5 hemşire, 1 sağlık memuru ve 3 yardımcı personel ile hizmet verdiğini de kaydeden Alparslan, ayrıca kurum içi atamalar ile de Keşan’a enfeksiyon hastalıkları, çocuk, psikiyatri doktorları ve kardiyoloji uzmanı atandığını ve bu hekimlerin önümüzdeki süreçte ilçemizde hizmet vermeye başlayacaklarını açıkladı.

CİLDİYECİ DE GELECEK

Bir süre önce de 3 pratisyen doktorun Keşan’a gelerek görevlerine başladığını hatırlatan Alparslan, Keşan Devlet Hastanesi’nde şu an için cildiye, dahiliye, kadın doğum, kulak burun boğaz ve kardiyoloji uzmanı eksiği bulunduğunu bunlar için de gerekli başvuruları yaptıklarını da ifade etti.