Sağlık Bakanlığı’nın, Türkiye genelinde ağız ve diş sağlığı konusunda halkı bilinçlendirmek için başlattığı “Ben de Fırçalıyorum” kampanyası, dün Keşan Devlet Hastanesi Diş Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği’nde düzenlenen program ve kahvaltılı toplantıyla başladı.  

Saat 09.30 sıralarında başlayan toplantıya Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergün Kurtar, Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Op. Dr Nurettin Alparslan, Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Basın ve İletişim Birimi Sorumlusu Pervin Çelik, Tıbbi Hizmetler Sorumlusu Bahtışen Mutlu ile Keşan Devlet Hastanesi’nde görevli diş hekimleri katıldı.

Toplantıda Kurtar ile Alparslan tarafından düzenlenen kampanya hakkında bilgilendirme yapıldı.

Daha sonra Diş hekimi Esra Nal tarafından doğru fırçalama teknikleri,  ağız ve diş sağlığının önemi hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

ALPARSLAN: 3 AYDA 9 BİN 850 POLİKLİNİK HİZMETİ VERİLDİ

Daha sonra yeniden söz alan Nurettin Alparslan Ocak, Şubat ve Mart aylarındaki istatistiklerle ilgili yaptığı açıklamada, toplamda, diş poliklinik sayısının 9 bin 853, diş çekiminin 3 bin 96, protez sayısının 759, dolgu sayısının ise bin 971 olduğu dile getirdi.

DINKIRCI: BU KONUDA HERKESE DÜŞEN GÖREV VE SORUMLULUKLAR VAR

Daha sonra konuşan Kaymakam Dınkırcı, ise  “Ben de Fırçalıyorum Kampanyası” kapsamında okullarda yapılan çalışma ve taramalar için sağlık çalışanlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Dişleri fırçalamamanın diğer birçok hastalığı tetiklediği biliniyor insan sağlığı her şeyin başında gelir. Biraz daha farklılık ve farkındalık yaratmak adına okullarımızdaki yapılan çalışmaları biraz daha üst seviyelere taşıyalım. Bu konuda herkesin görev ve sorumlulukları var. Her 3 kurumunda koordinasyonu ile aynı düzlem içerisinde senkronize yaparsak netice alacağımıza inanıyorum” dedi.

Daha sonra Dınkırcı, Alparslan ve Kurtar Keşan Devlet Hastanesi Diş Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği’nde muayene olmak için bekleyen vatandaşlar ile basın mensuplarına diş fırçası ve diş macunu dağıttı. 

Kampanya kapsamında İlerleyen günlerde vatandaşlara ve öğrencilere ağız ve diş sağlığına dikkat çekmek amacıyla diş fırçası ve diş macunu dağıtımı yapılacağı da belirtildi.