Aylık olağan yönetici toplantısı için dün Keşan’a gelen Edirne Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Opr. Dr. İlhan Açıkgöz, basına yaptığı açıklamada, Keşan ve İpsala Devlet Hastaneleri’nin tıbbi ve fiziki durumları hakkında değerlendirmelerde bulunup, 15 Mart Cumartesi günü itibarıyla Keşan Devlet Hastanesi’nin yeniden cumartesi günleri de poliklinik hizmeti vermeye başlayacağını bildirdi.

Eski Hastane binasında bulunan Koordinasyon Merkezi Toplantı Salonu’nda saat 14.00’de başlayan toplantıya, Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri İlhan Açıkgöz’ün yanı sıra, Edirne İl Sağlık Müdürü Emrah Erten, Edirne Kamu Hastaneleri İdari Hizmetler Başkanı Oğuz Öksüzler, Edirne Devlet Hastanesi Yöneticisi Furkan Çelik, Edirne Ağız Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) Başhekimi Mustafa Keserci, Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Mali Hizmetler Başkanı Ömer Taşkın, Keşan Devlet Hastanesi Yöneticisi Nurettin Alparslan ve Uzunköprü Devlet Hastanesi Başhekimi Recep Vural katıldı.

Basın açıklaması, Keşan Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Nurettin Alparslan’ın Keşan Devlet Hastanesi’nde cumartesi günleri yeniden poliklinik hizmeti verilmeye başlayacağını bildirip konuyla ilgili açıklama yapmak üzere sözü Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri İlhan Açıkgöz’e bırakmasıyla başladı.

AÇIKGÖZ:  1.5 YILDA KEŞAN’DA ÇOK İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ YAPTIK

Sözlerine Keşan Devlet Hastanesi ile ilgili bir takım gelişmeler olduğunu ve bunu paylaşmak üzere basını davet ettiklerini belirterek başlayan Açıkgöz, Kamu Hastaneler Birliğinin yaklaşık 1,5 yıl önce kurulduğunu hatırlattı ve şöyle konuştu: “Bu süreçte Keşan’ı farklı bir gözle yönetmeye başladık. Özellikle de tıbbi hizmet alanlarında çok iyi uygulama örnekleri yaptık. Yeni Doğan Bakım Ünitesi, Ayaktan Fizik Tedavi Ünitesi, 2. Seviye Yoğun Bakım Ünitesi’ni açtık, diş ünitelerini modernize ettik. Bu iyileştirmelerle birlikte hasta sevklerimiz çok ciddi oranda azaldı. Edirne, Tekirdağ ve Çorlu’ya sevk edilen hastalar burada tedavi edilebiliyor, ancak çok mecbur kalınırsa sevki yapılıyor. Tıbbi olarak hastanemizin çok ciddi anlamda göstergeleri düzeldi.”

YEREL BASINA SİTEM ETTİ

Açıklamasının devamında yerel basından yakınan ve 182 Alo Randevu Sistemi’nin kamuoyuna istenilen ölçüde duyurulmadığını ileri süren Açıkgöz, “Maalesef halkın bilinçlendirilmesi konusunda basından destek göremedik. Halkımız ısrarla hastaneye randevusuz gelmeye devam ediyor. %11’lerde olan randevu sistemi ile hasta kabul oranını %30’lara çıkardık ancak hedefimiz %90-100 oranına çıkarmaktı. Ayrıca Keşan’da eksik branşımız kalmadı. Tek açığımız olan cildiye doktorunun da listede ismi çıktı ve yakında göreve başlayacak” dedi.

İpsala Devlet Hastanesinin yönetim olarak Keşan Devlet Hastanesine bağlandığını kaydeden Açıkgöz, sözlerine şöyle devam etti:

KARDİYOLOJİ UZMANI İPSALA’DA ULTRASYON YAPIYOR

“İpsala’da da çok iyi işler yapmaya başladık. Bilgisayarlı tomografi cihazı dahi kuruldu. Çocuk uzmanı, dahiliye uzmanı, genel cerrahi uzmanı, kadın doğum uzmanı rutin devam ediyor, haftada bir kardiyoloji uzmanımız da İpsala’da ultrason yapıyor. Fiziki donanımında da iyi düzenlemeler yapıldı, bizi daha çok ilgilendiren tıbbi hizmet kısmı .”

RANDEVU ALMAYI VE RANDEVUYA UYMAYI BAŞARAMADIK

Bunlar iyi gelişmeler. İlk göreve başladığımızda hafta sonu çalışmalarının hafta içine çekileceğini, vatandaşın randevu bilinç düzeyini arttırarak, hafta içi mesaisini hem insan kaynakları açısından hem tıbbi hizmet sunumu açısından verimli kullanacağız demiştik. Randevu ve randevuya uyumu çok başaramadık maalesef. Ancak tıbbi hizmet sunumunda beklediğimiz yerlere geldiğimiz için de daha ileri nasıl götürebileceğimizi yönetici arkadaşlarımızla değerlendirdik, Cumartesi günleri de Keşan’da ve Uzunköprü’de özellikle bazı branşlarda hizmet verebileceğimiz kararına vardık.” dedi.

POLİKLİNİK HİZMETLERİ  09.00-12.00 SAATLERİ ARASINDA VERİLECEK

Keşan ve Uzunköprü’de 15 Mart 2014 Cumartesi günü itibarı ile poliklinik hizmetinin yeniden verilmeye başlanacağını kaydeden Açıkgöz, Keşan’da 09.00-12.00 saatleri arasında beyin cerrahi, kulak burun boğaz, göz, üroloji, radyoloji, kadın doğum, çocuk ve diş bölümlerinin; Uzunköprü’de de aynı saatler aralığında kardiyoloji, genel cerrahi, göz, ortopedi ve diş polikliniği hizmeti verileceğini bildirdi.

Cumartesi verilecek poliklinik hizmetindeki saat aralığının talebe göre uzatılabileceğini de vurgulayan İlhan Açıkgöz, “Aynı şekilde Pazar günü de dahil edilebilir, hafta içi mesai saatleri de uzatılabilir. Bu başvuracak ve hizmet alacak hasta sayısına göre yeniden değerlendirilebilir” dedi.

40 GÜNDE 1.583 MR, 1.853 BİLGİSAYARLI TOMOGRAFİ ÇEKİLDİ

Açıklamasının sonunda Keşan Devlet Hastanesinde bir süre önce başlayan MR hizmetine de değinen İlhan Açıkgöz, şu anda hastaların MR hizmeti için şehir dışındaki farklı hastanelere gitmek zorunda kalmadığını belirterek, Keşan Devlet Hastanesinde Şubat ayında 772 olmak üzere 10 Mart 2014 itibarı ile toplam 1.583 MR çekimi yapıldığını, Şubat ayında 474 bilgisayarlı tomografi olmak üzere 10 Mart 2014 itibarı ile toplam 1.853 bilgisayarlı tomografi çekildiğini bildirdi.