AYŞİN SEÇİL GEZER

Sabah saatlerinden itibaren, Keşan Devlet Hastanesi birimleri yeni binaya taşınmaya başladı. Personel yeni binadaki birimlerde kendilerine ayrılan yerde hizmet verecek hale geldi. Saat 17.00’den itibaren yeni hastane binasında acil servis hastalarının kabulüne başlanırken, 2 Temmuz 2018 Pazartesi gününden itibaren ise tüm poliklinikler hizmet verecek. Keşan Devlet Hastanesi’nin bulunduğu mevcut alanda Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi ile Recep Tarhan Diş Polikliniği hizmet vermeye devam edecek. 

HASTALAR AMBULANSLARLA TAŞINDI

Keşan Devlet Hastanesi’nde yatan hastalar ise ambulanslar ile yeni binaya taşındı. Akşam saatlerine kadar süren hasta nakillerine 112 Acil ambulansları da destek verdi. 29 Haziran 2018 Cuma günü 35 hastanın nakli sağlandı.

ACİL SERVİS HAFTA SONU AÇIK KALACAK 

Öte yandan hastanenin taşındığı bilgisinin ulaşmadığı kişilerin olacağı göz önünde bulundurularak, Keşan Devlet Hastanesi B Blok’ta bulunan Acil Servis hafta sonu açık kalacak. Servise gelecek acil vakalara burada da müdahale edilecek. 

Öte yandan Saat 14.30 sıralarında, AK Parti’den milletvekili seçilen Fatma Aksal, İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan ve beraberindeki heyet, yeni hastaneyi ziyaret etti.

Aksal, Boyalık, Kalkan ve beraberindekiler; Keşan Devlet Hastanesi Yöneticisi Serhat Göçer tarafından karşılandı.

Fatma Aksal, Hüseyin Boyalık, Ali Cengiz Kalkan ile beraberindeki heyet, yeni hastanede incelemelerde bulundu ve hastaları ziyaret etti. 

Heyete, daha sonra Yeni Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda, Keşan Devlet Hastanesi Yöneticisi Serhat Göçer tarafından hastaneyle ilgili sunumda bulundu.

Yeni hastanenin fiziki durumu hakkında bilgi veren Göçer, Keşan Devlet Hastanesi yaklaşık 309 bin kişiye hitap ediyor. Eski hastanemizin kapalı alanı 2 bin 340 metrekareydi ama yeni hastanemizde bu alan 30 bin metrekareye çıktı. Ayrıca, Diş Polikliniği ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi dışındaki tüm birimlerimizi yeni hastanemize taşıdık. Diş Polikliniği ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi eski hastanemizde hizmet vermeye devam edecek. Yeni hastanede, -2’nci katta araç otoparkımız bulunuyor. Hastane zeminin altında 2 kat olmak üzere toplam 8 katlık bir bina. Ayrıca 9 şiddetinde bir depreme dayanıklıdır. Hatta hiç hasarsız atlatılabilecek alt yapıya sahiptir. Hastane, yoğun bakımlar hariç toplam 168 yatak kapasitelidir. 70 tanesi iki kişilik, 28’i tek kişiliktir. Bu odalarımızın hepsinde lavabosu ve tuvaleti içindedir. Yoğun bakımlarımız, 3’üncü basamaklı 8, 2’inci basamaklı 7, 1’inci basamaklı 6 yataklı yoğun bakım ünitemiz var. Hedeflerimizin içerisinde yeni doğan yoğun bakım ünitemizi, 2’nci seviyeye çıkarmak var. 5 tane ameliyat odamız bulunmaktadır.”

Serhat Göçer, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Keşan’da doğum sayılarımızda yıllara göre belli bir düşüş var. Hastanemizde kadın doğum branşında doktorlara ihtiyacımız var. Şu anda 2 tane kadın doğum doktorumuz bulunuyor.”

DOKTOR SAYISININ ARTMASINDA FAYDA VAR

Daha sonra söz alan Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan ise, “Keşan Devlet Hastanemiz de, kadın doğum ve kardiyoloji uzmanı sıkıntılarımız var. Bu dönemde, kadın doğum, kardiyoloji ve radyoloji anlamında eksiklerimizin giderilmesini istiyoruz. Keşan, kavşak noktasında olması nedeniyle, sadece ilçeye değil; çevre ilçelere de hizmet vermektedir. Bundan ötürü de, doktor anlamında sayının artırılmasını istiyoruz. Hizmet anlamında aksama yaşanmıyor ama ileriyi düşünürsek, doktor sayısının artmasında fayda var.” şeklinde konuştu.

KEŞAN VE BÖLGE İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Keşan Devlet Hastanesi’nin yeni binasına taşındığını söyleyen Fatma Aksal, emeği geçenlere teşekkür ederek, şunları söyledi: "Hastanemiz çok güzel olmuş. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. AK Parti sağlıkta büyük bir devrim yaptı. Sayın Mehmet Müezzinoğlu’nun Sağlık Bakanı olduğu dönemde büyük emekleri olmuştur. Tüm ilçelerimizde yeni hastaneler yapıldı. Kadın doğum ve kardiyoloji anlamında yaşanan sıkıntıların çözümü önceliğimiz olacaktır. Keşan ve bölge için elimizden geleni yapacağız. AK Parti olarak, 16 yıldır iktidarız ve daha uzun yıllar olacağımıza inanıyorum. Hastanede tüm eksiklikler tamamlandıktan sonra, taşındık. En kısa zaman içerisinde açılışını da yaparız"

ÖNCELİKLİ OLAN İNSAN SAĞLIĞIDIR

Daha sonra söz alan Hüseyin Boyalık, şöyle dedi: “Keşan Devlet Hastanesi’nin açılmaması konusunda, birçok eleştiriler oldu. Ancak biz bunların hepsine göğüs gerdik. Hastanenin ihalesini alan firmalar, ekonomik şartlarının bozulması nedeniyle, hastanemizin açılışı gecikti. Hastanenin ön cephesinde küçük çaplı yangın meydana geldi. İkinci firma biraz ilgisiz kaldı. Burada, Edirne İl Sağlık Müdürümüz göreve atandığı gibi işe sarıldı. Kendisine teşekkür ederim. Hastane konusunda, bir önceki hastane yöneticileri, yeni yöneticilerimiz, müdürümüz, müdür yardımcıları, siyasi büyüklerimiz olmak üzere herkesin emeği var. Herkes hastanemizin açılması için seferber oldu. Gönül isterdi ki daha erken hizmete girsin ama her şeyde bir hayır vardır. AK Parti olarak, geriye bakan değil; geçmişten ders alıp, geleceğe bakan bir ekibiz. Fatma hanımında katkılarıyla, kardiyoloji birimini buraya koyabilirsek birçok işi başarmış oluruz. Bizim için öncelikli olan insan sağlığıdır. Bölge insanının sağlık anlamında iyi şekilde hizmet alması için çalışmaya devam ediyoruz.”

Konuşmaların ardından katılımcılar hastaneden ayrıldı.