Keşan Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Nurettin Alparslan, Keşan Devlet Hastanesi’nde acil olan sağlık hizmetlerine her gün bir yenisini ekleme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Göreve geldiğinden bu yana hastanede birçok iyileştirmeler yapıldığına ve eksikliklerin giderildiğine işaret eden Alparslan, şu anda ise Koroner Yoğun Bakım Ünitesi’ni hazırlama aşamasında olduklarını bildirdi.

Üniteyi 5 yataklı olarak hazırlayacaklarını belirten Nurettin Alparslan, yeni devlet hastanesi inşaatı tamamlanana kadar belli bir süre geçeceğini ve ciddi boyutta karşılaşılan kalp rahatsızlıklarında bu ünitenin bir an önce hizmete açılmasının büyük önem arz ettiğini söyledi. Alparslan, koşullar imkan verdikçe hizmet alanını büyüttüklerini de vurguladı.

Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte Erikli Sahili’nde de 15 Haziran 2014 tarihinden bu yana sağlık hizmeti verildiğini ifade eden Nurettin Alparslan, “Şu anda Erikli’deki poliklinikte 1 dahiliye uzmanı görev yapıyor. 1 Temmuz itibarı ile de 1 çocuk uzmanımız daha poliklinikte göreve başlayacak.” dedi.

Gazetemiz muhabiri tarafından, Acil Servis’teki muayene ücretine geçtiğimiz hafta yapılan %100’lük zammın vatandaşın tepkisine neden olduğunu belirtmemiz üzerine ise Alparslan, yapılan zammın hastane tasarrufunda olmadığını ve Kamu Hastaneler Birliği’nin de dışında bir konu olduğunu belirtti.

Sağlık güvencesi ve yeşil kartı olmayan hastalar, Acil Servis’te ödedikleri 15 TL’lik ücrete %100 zaman yapılarak 30 TL’ye çıkarıldı.