İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Ahmet Nil, yaptığı açıklamada, Keşan’da 50 yıldan bu yana çeşitli birimlerde görev yaptığını belirterek, yeni yapılan Devlet Hastanesi hakkında düşüncelerini açıkladı.

Keşan’da yeni bir Devlet Hastanesi’nin yapıldığını ancak, bunun yeterli olmayacağını belirten Nil“Keşan’daki mevcut hastanenin ve yeni yapılan hastanenin de aktif olarak hizmet vermesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

BÖLGE HASTANESİ KONUMUNDAYIZ

Keşan’da yeni bir Devlet Hastanesi’nin yapılmasının güzel bir durum olduğunu ancak eski hastanenin pasif durumda bırakılmaması gerektiğini kaydeden Ahmet Nil, “Eski hastanenin pasif durumda bırakılması çok büyük hata olur. Uzun süre zarfında işlevsizleştirilmesi ise, cinayet olur. Bundan ötürü her iki hastanenin de aktif olarak hizmet vermesi gerekmektedir. Keşan’daki devlet hastanesi sadece ilçeye değil; tüm bölgeye hitap eden bir hastanedir. İlçemize gerek alışveriş yapmak gerekse hasta bakımı hizmeti almak amacıyla yaklaşık 350-400 bin kişi gelip gidiyor. Keşan’a; Uzunköprü, İpsala, Enez, Uzunköprü, Malkara, Şarköy ve birçok bölgeden insan geliyor. Kısacası, Keşan olarak bölge hastanesi konumundayız diyebiliriz.” şeklinde konuştu.

GEREKLİ DÜZENLEMENİN YAPILMASI LAZIM

Trakya’da Çorlu, Edirne ve Keşan olmak üzere üç nokta bulunduğunu dile getiren Nil, “Çorlu’da şu anda kalp ameliyatları yapılıyor. İlerleyen süreç içerisinde bu ameliyatlar Keşan’da da yapılmaya başlayacaktır. O zaman bu birimler içinde yerlere ihtiyaç duyulacak. Bundan ötürü de mevcut hastanede pasif birimler bırakılırsa ilerleyen süreç içerisinde sıkıntılarla karşı karşıya kalabiliriz. Bundan ötürü de hastanede aktif birimler de bırakılıp faaliyet gösterilmesi sağlanırsa ve insan sirkülâsyonu yaşanırsa ilerleyen süreç için daha iyi olacaktır. Mevcut hastane bugünlere gelinceye kadar uzun zaman geçti. Dolayısıyla, sağlık birimleri tarafından bu konuda gerekli düzenlemenin yapılması lazım.” diye konuştu.

MEVCUT İKİ HASTANE DE YETERSİZ KALACAKTIR

Türkiye’de sağlık sektörünün hızlı ilerlediğine ve hemen her gün yeniliklerin olduğuna dikkat çeken Ahmet Nil, sözlerine şöyle devam etti: Gelecek 10 yıl içerisinde belki de Keşan’daki mevcut iki hastane de yetersiz kalacaktır. Bundan ötürü de ileriyi görüp önlemimizi şimdiden almalıyız ki gelecekte ‘eyvah ne yaptık!’ denmesin. Çünkü mevcut devlet hastanesi yakın zaman önce hizmet vermeye başlamış yetersiz kaldığı için de daha modern bir hastane yapılmıştır. Bundan ötürü de bir sağlıkçı gözüyle olaya bakılıp gerekli alt yapı hazırlıklarının şimdiden yapılmasında fayda var. Her iki hastane de aktif olarak kullanılmalı.”

Nil, son olarak şunları söyledi: “İnsanlar olarak elimizdeki değerlerin farkında olmuyoruz ve kaybettikten sonra bunların farkına varıyoruz. Dolayısıyla, Keşan olarak elimizdeki hastanenin değerini bilelim ve ilerleyen süreç için iyi bir planlamanın yapılması gerektiğinin bilincinde olalım.”