Uluslar arası değişim federasyonu  tarafından düzenlenen dünya değişim günü bütün dünyada ve Türkiye de çeşitli il ve ilçelerde kutlanacaktır. Peki değişim nedir? 

Sloganı ise: ‘kendini değiştir dünyan değişsin dünyanı değiştir dünya değişsin’. Peki, değişim nasıl gerçekleşir?

DEĞİŞİM NEFESLE BAŞLAR

Bu gezegende ilk insanlar değişim teknikleri uyguluyordu. Bu yüzden yüksek bilinçle düzeyine sahiplerdi. Bu gün ki tarih kitaplarında verilenin aksine insanlık en gelişmiş halden evrensel bir yasa olan entropinin etkisi altında bozulmaya yani çöküşe doğru gidiyor. Bunu sadece kendi ömrünüzde gördüklerinizi değerlendirerek dahi anlarsınız.

Evet, teknoloji ilerliyor fakat insanlık çöküyor. Yüzeyde bir gelişme var gibi duruyor ama derine indiğinizde bir çürüme görüyorsunuz. İnsanlar her gün daha mutsuz ve daha umutsuz, bu durum bir gelişme değil bir bozulma olduğuna işaret ediyor. Sözlerine devam eden dünya değişim günü bütün insanlığı değişime çağırıyor. Değişimden söz ediyoruz ama hangi yönde değişim tabiî ki iyi güzellik koşulsuz sevgi. Öncelikle kendimizi sevmekle başlayacağız değişime kendimizi tanımak, sorgulamalar içe dönüş başlayacaktır. Yanlışlarımızı af ederek iyiliklerimizi çoğaltarak başlayacağız. Değişim nefesle başlar evet nefes almak vermek bedenin doğal ritmi olduğu gibi ruhun da önceliğidir. Aldığınız nefes pozitif verdiğiniz nefes ise negatif olmalıdır ki farkında lığınız oluşsun. Dünya değişim gününe katılmak isteyenler bana ulaşabilir. Seneye 7 Temmuz 2019’da Keşan’da kutlamaları olmasını hedefliyoruz. En yakın Tekirdağ amfi tiyatrosunda gerçekleşecek Dünya Değişim gününe bütün Keşan halkımız davetlidir kutlamalar saat 18 başlayıp 20 sona erecektir programın içeriği konser pop dalında ses sanatçımız Tuğra Hüseyin oğlu ile müziğin keyfini süreceğiz. Arkasından nefes teknikleri ve dans gösterileri olacaktır. 

Hatice Çelik

Aile ve sosyal yaşam danışmanı

Yoga eğitmeni yazar şair 

Kişisel gelişim uzmanı

0541 4286277