Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde 2015 yılında mesleki becerilerine, insan sevgisini de katarak 136.976 poliklinik muayenesi yapmıştır. 29.188 cerrahi tedavi uyguladığı hastayı şifaya kavuşturmuştur. 42.350 diş tedavisi düzenleyerek hastaların dişlerini kaybetmeleri önlenmiştir. 20.516 protez parça işlemi yapılan hastalarımız rahatlıkla gülebilmekte ve istediğini artık yiyebilmektedir. 31.108 defa yapılan çocuk diş sağlığı koruma tedavisi ile minik hastalarımız artık dişlerini korumaya aldılar. Başka merkezlere gitmeye gerek kalmadan 221 hastaya İmplant işlemi uygulandı. 17.726 hasta İl dışından gelerek tedavi için Merkezimizi tercih etti.

Taşınabilir ünitelerimiz ve röntgen cihazımız sayesinde merkezime gelemeyecek durumda olan hastaların tedavileri evlerinde yapıldı. Anestezi gerekli olduğu durumlarda ise hastalarımıza Edirne Sultan 1.Murat devlet hastanesinin ameliyathanesinde müdahaleleri yapıldı. Ayrıca Merkezimizin içinde anestezi ile işlem yapabileceğimiz ameliyathane salonu açılışı için hazırlıklara devam edilmektedir.

Minik hastalarımız için çizgi film seyrederken tedavilerini olabilecekleri çocuk diş ünitesi hizmete girmiştir. İlköğretim birinci kademe öğrencilerine, okul diş tarama programı sayesinde kontrolden geçirerek hem gerekli tedavileri, hem de koruyucu diş tedavisi uygulandı.

Şehit yakını ve Gazilerimize ücretsiz İmplant uygulaması ile onların yanında olduğumuz hissettirildi.

Sağlık Bakanlığı’nın, ağız ve diş konusunda halkı bilinçlendirmek için başlattığı “Ben de Fırçalıyorum” kampanyasının son bir haftasını bedensel engelliler, yerel basın, roman derneklerine ağız ve diş bakımı yaparak doğru fırçalama tekniğine dikkat çekildi. 

Edirne Kamu Hastaneler Birliği

Genel Sekreterliği

Basın ve İletişim Birimi