Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. A. Muhsin Kişioğlu ile Keşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergün Kurtar, yaptığı açıklamada Erikli Sahili’ne yapılacak olan poliklinik ve il bazında sağlık alanında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Erikli Sahili’ne yapılacak polikliniğin yazın artan nüfusun ihtiyacına cevap verecek düzeyde olacağını ifade eden Kişioğlu, projenin hazır olduğunu ve hayata geçireceğini dile getirdi.

Ergün Kurtar da projeye kısa sürede başlanılacağını belirterek, “İnşallah çok kısa süre içerisinde temelini atarak en kısa sürede hizmete hazır hale getireceğiz. Röntgen odası, 4 ayrı poliklinik odası, laboratuarına kadar küçük bir sağlık merkezi olacak. İçinde acili olan bir yapı. Uzman hekimlerimizin 17.30’a kadar hizmet verdiği ve 17.30’dan sonra ise pratisyen hekimlerin 112 ile hizmet vereceği sağlık merkezi düşünüyoruz. Hedefimiz sezonluk hizmet vermek.” dedi.

YENİ HASTANE, BÖLGEYE HİZMET VERECEK

Muhsin Kişioğlu, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu’nun “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Sağlık Bakanlığı’yla düşündüğü ortak bir argüman var. Avrupa’da bir hastanın devlet kuruluşlarına maliyeti bin Avro. 2 bin 800-3 bin TL’ye denk geliyor. İklim şartları açısından Enez, Yayla, Erikli yani Keşan’ın 76 kilometre sınırındaki yerler çok uygun, ulaşım konusunda sıkıntı olacağını düşünüyorum. Keşan’ın sivil toplum örgütleri olarak bunu şimdiden Sağlık Bakanıyla görüşmeye başlayın. Bu tesisin Edirne’ye yapılması için uğraşın.” şeklinde sözlerinin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi: “Yapımı devam eden 200 yataklı yeni devlet hastanesi bölgenin tamamına ve sağlık turizmine hizmet verecek. Sağlık turizmi için doktorlarımız, uzmanlarımız ve hastanemiz yeterli. Ancak otelcilik hizmetimiz zayıf. Kaliteli hizmetin verildiği, televizyonlu odaların bulunduğu kaliteli hizmet verilirse, turizm de bununla birlikte gelecektir. Yeni hastanemizde bu düzeyde. Yeni hastanemizde 22 tane yoğum bakım yatağı, yeni doğan ve kardiyoloji yoğun bakım ünitesi olacak.”

%10’U GERÇEK VAKA

112 Hızır Acil hattına yapılan ihbarların doğruluk oranıyla ilgili yöneltilen soruyu da yanıtlayan Kişioğlu, Günlük çağrı sayısı bin 500-2 bin civarında. Bunların %10’u gerçek vaka. Maalesef %90’ı gerçek olmuyor. Bu konuda eğitimler vereceğiz. Sağlık okur yazarlığı adı altında eğitimler devam ediyor. İlkokuldan başlayarak eğitimler düzenliyoruz. Bir de Sağlık Bakanlığı çocuklar için bir dergi çıkardı. Bunun da amacı sağlık okuryazarlığını arttırmak. Ayrıca Keşan’da 3 acil istasyonu hizmet veriyor. Yazın bu rakam 4 olacak.”