Dün, Keşan’a gelen Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. A. Muhsin Kişioğlu, yapımı devam eden devlet hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.

İnlemenin ardından gazetecilere çalışmalarda gelinen son nokta hakkında değerlendirmelerde bulunan Kişioğlu, “Hastanemiz deprem izolatörü bulunan ender hastanelerden biri. 9 katlı bir bina yapılıyor. 1 kaç ay gecikmemiz oldu ve bu durum deprem izolatörlerinin temini konusunda yaşanan sıkıntılardan kaynaklandı. Keşan özellikli bir bölge. Deprem şehri ve hastanenin 200 yataklı olması nedeniyle mevzuata göre izolatör bulunması lazım. Japonya malı ürünler kullanıldı. Ciddi bir ilerleme yaşandı. 200 yatağı, nitelikli odaları, genel yoğun bakım odası, 10 yataklı kardiyoloji yoğun bakım odası, 5 adet ameliyathanesi, görüntüleme merkezi, ağız diş sağlığı merkezi ile halkımızın sağlığına ciddi katkıda bulunacak. Bunun dışında toplam 37 uzmanımızın aynı anda görev yapacağı poliklinik katı var.” dedi.

İNŞAAT % 35 SEVİYESİNDE

A. Muhsin Kişioğlu, deprem izolatörlerinin montajının ardından çalışmaların hız kazandığını ve önemli bir seviyeye ulaşıldığını dile getirerek, şunları söyledi: “Hastanenin şuandaki seviyesi %35. Bu iyi bir rakam. Şuanda ikinci katın yapımı için çalışmalara başlandı. Bodrum katta otoparkımız bulunuyor. Onun üstünde ise görüntüleme merkezimiz mevcut. Diyaliz servisi büyütülecek. 2016 başında inşattı teslim alacağımızı düşünüyorum. Önemli olan işin başlamasıydı. Öte yandan şuanda hastanemizin faaliyet gösterdiği binalarda farklı şekilde değerlendirilebilir. Sağlık Bakanlığı’nın farklı tesisleri olacaktır. İlçe Sağlık Müdürlüğü, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, KETEM olabilir. Bunlar benim öngörülerim.”