HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, yaptığı açıklamada yeni devlet hastanesi inşaatının ikmal ihalesini alan firma tarafından Ağustos ayı başında tamamlanacağını ve Eylül ayı itibariyle hizmete gireceğini bildirdi.

Muhsin Kişioğlu, Keşan 4 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli aile hekimleri Dr. Sibel Çömlekçioğlu ve eşi Dr. Şeref Çömlekçioğlu’na Sağlık Bakanlığı tarafından kanser taramalarındaki başarıları nedeniyle verilen teşekkür belgelerini takdim etti. Kişioğlu, ziyarette yeni devlet hastanesi inşaatı çalışmaları ve sahillerdeki acil sağlık hizmetleriyle ilgili de açıklamada bulundu.

EYLÜL AYINDA HASTANENİN İÇİNDE OLURUZ

Yeni devlet hastanesi inşaatını yapan firmada yaşanan sıkıntılar nedeniyle sözleşmenin fes edildiğini ifade eden Kişioğlu, “Anlaşma fes edildikten sonra bina İl Sağlık Müdürlüğü’ne devredildi. Komisyon kurularak binanın yerinde tespiti yapıldı. Tespitten sonra Sağlık Bakanlığı’na bildirim yapıldı. Bina, Sağlık Bakanlığı tarafından da ‘ikmal ihalesi’ dediğimiz ihaleye çıktı. Bu Cuma günü ihaleyi alan firmaya yer gösterimi yapılacak. Binanın yüzde 95’i tamamlandı. Yüzde 5’lik bir kısmı kaldı. Kalan kısmı için 60 günlük bir süre verilerek bitirilmesi sağlanacak. Ağustos’un başında inşallah bitmiş olacak. Eylül ayında da hastanenin içinde oluruz. Daha önce de beklemediğimiz aksaklıklar oldu. Deprem izolatörleri inşaat ihalesi yapıldıktan sonra ortaya çıktı. Bakanlık A ve B sınıfında olan bölgelerdeki 200 yatak ve üzeri kapasiteli hastanelere izolatörlerin konulmasını zorunlu kıldı. İlk defa izolatör geleceği için 8 aylık bir gecikme yaşandı. Belki onlar olmasa bitecekti. Ama şu bir gerçek bu bina sağa sola, kuzeye güneye 1.5 metre esneyebilen bir bina, 9 şiddetinde depreme dayanabilen bir bina. Mühendisler o kadar iddialı ki, ‘deprem olduğunda hastaneye koşun, çıkmayın’ diyorlar.”  dedi.

BU YIL DAHA NİTELİKLİ HİZMET VERİLECEK

Muhsin Kişioğlu, yaz sezonunun gelmesiyle birlikte yarından itibaren sahillerde acil sağlık hizmeti verilmeye başlanacağını dile getirerek, şunları söyledi: “Bu yıl geçen seneden daha nitelikli sağlık hizmeti vermeyi planlıyoruz. Öncelikle Erikli merkez baz alınmak kaydıyla Kerami Mercan Semt Polikliniği ve 112 Acil Sağlık İstasyonu’nda 24 saat sağlık ve poliklinik hizmeti dışında acil sağlık hizmeti veren 112 istasyonu yeniden kuracağız. Akabinde Yayla Sahili’nde de hayırseverin yaptığı binaya ebe, hemşire takviyeli 112 istasyonu kuracağız. Gökçetepe Sahili’nde de hafta sonu da dahil olmak üzere sağlık hizmeti vereceğiz. Enez’in Büyükevren Köyü’ne de 112 istasyonu kuruluyor. Gülçavuş ve Sultaniçe bölgesindeki acil vakalar taşıyıp Enez’e getirecek. Enez içinde de motorize 112 ekibi kuruluyor. Trafikte gecikmeler yaşanması nedeniyle bakanlıktan motor istedik. Motosiklet ambulanstaki sağlık personelimiz 112 ekibi gelene kadar vakaya acil müdahale de bulunacak. Bu hizmetler 1 Haziran ve devamındaki günlerde başlayacak, Eylül ayı sonuna kadar devam edecek.”

BAKANLIK ÖDÜLLENDİRDİ

Sağlık Bakanlığı tarafından ödüllendirilen Dr. Sibel Çömlekçioğlu ve eşi Dr. Şeref Çömlekçioğlu’na belgelerini takdim eden Kişioğlu, “Dr. Sibel Çömlekçioğlu ve eşi Şeref Çömlekçioğlu Kendileri bölgemizdeki çok değerli iki aile hekimimiz. Hem kurucu hem de temel sağlık hizmetlerinde üstün hizmet veriyorlar. Ayrıca kendileri Keşan Kanser Tarama Merkezi’nde (KETEM) kayıtlı olan hastalarının risk analizini ve meme, rahim ağzı, prostat, kolon kanseriyle ilgili taramalarını yapıp, gerekli kurumlara yönlendiriyorlar. Bölgede tarama ve yönlendirmede en yüksek sayıya ulaştıkları için Sağlık Bakanlığımız tarafından teşekkür belgesi ile ödüllendirildiler. Biz de kendilerini bu belgeleri takdim etmek için Keşan’a geldik.” diye konuştu.