GİZEM GÖRÜR

Kliniğin Kurucusu Veteriner Hekim Yener Eker ve Veteriner Hekim Barış Kasımoğlu, pet sahiplerine tavsiyelerde bulunmak amaçlı bir açıklama yaptı.

6 AYDIR KEŞAN’DA HİZMET VERİYORUZ

Veteriner Hekim Barış Kasımoğlu, Keşan’da yaklaşık 6 aydır hizmet verdiklerini belirterek şunları söyledi: “6 aydır Keşan’da aktif olarak hizmet veriyoruz. Koruyucu hekimlikten başlıyoruz, ortopedik operasyonlara kadar görev yapıyoruz. Operasyonlarımıza 3 ay önce başladık, kırık ameliyatlarını başarılı olarak gerçekleştiriyoruz. Kısırlaştırma gibi ameliyatlar da gerçekleştiriyoruz. Model tıraş yapmıyoruz tabi hayvanları sıcaklarda rahatlatmak adına tüylerini tıraş edebiliyoruz. Ama pet kuaför olarak geçmiyor.”

TEDAVİSİNE DEVAM ETTİĞİMİZ BİR BAYKUŞUMUZ VAR

Yaralı leylekten sonra şu an klinikte yaralı bir baykuşun tedavi edildiğini söyleyen Kasımoğlu,

“Yaralı hayvanları tedavi ediyoruz. Daha önce gazetenizde leylek haberimiz yayınlanmıştı, iyileştirdik doğaya saldık. Şimdi de tedavisine devam ettiğimiz bir baykuşumuz var kliniğimizde. Onun da tedavisi bitecek yakında. Yardımcı olmak görevimiz zaten.” dedi.

KENEDEN BULAŞAN ÇOK FAZLA HASTALIK VAR

Pet sahiplerine bazı önerilerde bulunarak açıklamasına devam eden Barış Kasımoğlu şöyle konuştu: “Evcil hayvan sahiplerinin sıcaklarda en çok dikkat etmesi gereken şey kenelerdir. Keneler hayvana yapışıp gizlenebiliyorlar. Mutlaka koruyucu aşıları ve ilaçları kullanmaları gerekiyor. Keneden bulaşan çok fazla hastalık var. Kliniğimizde çok denk geliyoruz. Ayrıca evcil hayvan sahiplerinin en çok dikkat etmesi gereken konulardan birisi de sivrisinekler. Yaz aylarında sivrisinekler evcil hayvanlar için ciddi sıkıntılar yaratabiliyor. Bir köpekten başka bir köpeğe hastalık taşıyabiliyorlar.”

EV YEMEĞİNİ KESİNLİKLE ÖNERMİYORUZ

Kasımoğlu, pet sahiplerine beslenme konusunda da önerilerde bulunarak, “Evcil hayvanların yaz aylarında ciddi oranda su tüketmesi gerekiyor. Susuz kalmamaları gerekiyor. Ilık su değil, özellikle soğuk su tüketmeleri gerekiyor. Bu tabi ki sokak hayvanları için bu daha önemli. Mama konusunda ise evcil hayvanımızın kesinlikle kuru mama tüketmesi gerekiyor. Ev yemeğini kesinlikle önermiyoruz. Özel bir marka tavsiye etmeyeceğim fakat kaliteli kuru mama desem yeterli olur. Ayrıca pet sahiplerinin, öğünleri fazla miktarda değil de az az bölerek vermeleri gerekiyor. Hayvana sıcak havalarda bir anda yükleme yapmak doğru değil. Ayrıca ev yemeklerinin içinde köpek ve kedilere çok zararlı besinler var. Özellikle soğan ciddi zehirlenmelere yol açabilir. Çikolata ve üzüm gibi maddelerden kesinlikle uzak durulması gerekir. Ayrıca ev yemeklerini tüketen petler mekanik temizlik yapamadığı için önemli diş problemleri ortaya çıkabilir. Bir de makarna ekmek gibi besinleri asla önermiyoruz özellikle büyük geniş göğüs kafesine sahip ırklarda.” şeklinde konuştu.

SOKAK HAYVANLARINI UNUTMAMAK GEREKİYOR

Kasımoğlu,  açıklamasını şöyle tamamladı: “Keşan’da kurulan Hayvan Severler Derneği de çok güzel bir adım oldu. Umarım çok başarılı olurlar. Ve tabi ki sokak hayvanları için yollara bol bol su kapları konulması gerekiyor bunu söylememe gerek bile yok zaten. Vatandaşlarımız bu konuda git gide duyar sahibi oluyorlar. Unutmayalım ki bu havalarda su onlar için çok önemli.”