Gökçetepe Köyü Muhtarı Abdullah Kemik, dün yaptığı açıklamada, Gökçetepe ve Sazlıdere köylerinin sahillerinde, yaz mevsiminde 15 bin nüfusun olduğunu bildirirken, geçtiğimiz günlerde Gökçetepe Sahili’nde yaşanan boğulma olayını da hatırlatarak, bu sahillere neden doktor verilmediğini bir türlü anlayamadığını söyledi.

3 AYLIĞINA BİR DOKTOR İSTİYORUZ

Kemik, yaz mevsiminde 15 bini bulan Sazlıdere ve Gökçetepe köylerinin muhtarları olarak, sahillerde doktor bulundurulması için daha önce defalarca yetkililere gerek yazışmalarla, gerekse sözlü olarak söylediklerinin altını çizerek, ancak böyle bir şeyin mümkün olamayacağı cevabını aldıklarını kaydetti. İl Sağlık Edirne İl Müdürlüğü yetkililerine, “Yaz mevsiminde nüfusu 15 bin olan Gökçetepe ve Sazlıdere sahillerine, her şeyini bizim hazırlamamıza rağmen, 3 aylığına bir doktor verilemeyecekse, sahillerde yaşayan insanlar ne yapacak?” diyen Abdullah Kemik, “Keşan’ın 2 tatil yöresine bir doktor verilememesine anlam veremiyorum. Bunu sağlayamayan kişiler de kendilerini sorumlu tutsunlar. Yıllarca söylememize rağmen, bir doktor neden verilemez? Geçtiğimiz günlerde Gökçetepe Sahili’nde boğulan bir vatandaşımızı kaybettik. Bu tür olaylar da göz önünde bulundurulmalıdır.” dedi.

YAYLA’YA VAR GÖKÇETEPE’YE NEDEN YOK?

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü’ne yaptıkları başvuru sonucunda “Oradaki aile hekimi ile görüşün” cevabı aldıklarını söyleyen Kemik, şöyle konuştu:“Biz buradaki aile hekimi ile neden görüşelim? Biz muhtar olarak resmi yerlere müracaatımızı yaparız. Ancak ilgili kişilerin müracaatı yerinde incelemesi gerekiyor. Edirne İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri buraya gelerek başvuruyu yerinde inceledi mi? Yayla Sahili’nde doktor ihtiyacı karşılandı. Peki neden Gökçetepe ve Sazlıdere’de bu hizmet yok?”

BU AYIP HEPİMİZİN

Sazlıdere ve Gökçetepe köylerinin Keşan’da imarı en iyi olan köyler olduğunu da vurgulayan Kemik, “Sahillerimize doktor görevlendirilmesi konusunda, Kaymakamımız, İlçe Sağlık Müdürümüz ile de görüşerek gerekli yazışmalarımızı yaptık. Yaz mevsiminde 3 ay için bir doktor verilemeyecekse benim ne işim var Gökçetepe Muhtarlığı’nda? Edirne’den bu işe bakarak ‘Olmaz’ demeyin. Geçtiğimiz yıl da sahilimizde tatil yapan doktorlar sayesinde, ölümden dönen vatandaşlar oldu. Birilerinin ölmesi mi gerekiyor? Edirne’deki heyet buraya gelip inceleme yapsın ve neden doktor gelmediğinin cevabını versinler. Ben, 15 bin kişinin yaşadığı yere doktor getirememekten utanıyorum. 3 bin kişinin, bin 500 kişinin yaşadığı yerde doktor var ama 15 bin kişinin yaşadığı yerde doktor yok. Buraya doktor atansın istemiyoruz. 3 aylığına görevlendirilsin. Herkesin, bu ülkenin sağlık hizmetinden yararlanması gerekiyor. Tatile gelenler, hastalıklar nedeniyle 30 kilometrelik yola mı çıkacak? Turizmi tanıtacağımızı söylüyoruz. Fakat alt yapısı olmayan, yolu olmayan, doktoru olmayan bir yere kim gelecek? Zaten mevcut gelenler de evi olan vatandaşlar. Turizme 1 milyon Dolar yatırım yaptığımızı söylüyoruz ama baktığımızda hiçbir şey yok. Bu ayıp hepimizin ayıbıdır. Bu işin siyaseti yok. Zaten siyaset de bizi ilgilendirmiyor.” diye konuştu.