** Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı hac organizasyonuyla Keşan’dan 12, İpsala’dan 11 ve Enez’den 6 olmak üzere toplam 29 aday hacca gidecek.

 

 

Diyanet İşleri Başkanlığı hac organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına dün saat 10.00’da seminer verildi.

Keşan İlçe Müftülüğü binasında gerçekleştirilen seminer, Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden Dr. Pınar Kaplankıran ve Çevre Sağlığı Teknisyeni İlay Hereke Sığın tarafından slayt eşliğinde verildi.

Seminerde hacı adayları, MERS-Cov virüsüne karşı bilgilendirildi.

Keşan İlçe Müftüsü Süleyman Yeniçeri, hacı adaylarına her yıl planlı bir şekilde seminer verildiğini hatırlatarak, camilerde de uygulamalı şekilde eğitim yapıldığını belirtti.

Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı hac organizasyonuyla Keşan’dan 12, İpsala’dan 11 ve Enez’den 6 olmak üzere toplam 29 aday hacca gidecek.

Hacı adaylarının isimleri ise şöyle:

Keşan: Atilla Arslantaş, Zünbül Ateş, Durgut Ateş, Ayşe Makasçı, Hüseyin Zengin, Selve Zengin, Saide Gördebil, Sabri Boz, Filiz Yıldırım, Behiye Yıldırım, Mehmet Çelen, Fatma Çelen.

İpsala: Safiye Kalın, Muzaffer Kalın, Fatma Can, Ayşe Yıldız, Hüseyin Yıldız, Necmeddin Selvi, Cemile Selvi, Müzeyyen Gürgen, Fadime Şenkol, Nuriye Şenkol, Bilal Ören.

Enez: Ayşe Develi, Hüseyin Develi, Muharrem Yarar, Gülşen Yarar, Nurettin Çelik, Kudret Çelik.

27 Ağustos-31 Ekim 2014 tarihleri arasında belirlenen hac mevsimine göre hacı adayları, 5 Eylül ile 1 Ekim 2014 tarihleri arasında ülkeden çıkış yapacak, 8 Ekim-31 Ekim 2014 tarihleri arasında da hacdan dönüş gerçekleştirecek.