Sonay CAN

 

Bölgemizin en büyük sağlık merkezi konumundaki Keşan Devlet Hastanesi, 5 günlük bayram tatili süresince, binlerce kişiye sağlık hizmeti verdi.

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Edirne Hastaneler Birliği Keşan Devlet Hastanesi ile hastaneye bağlı, İpsala Devlet Hastanesi ve Erikli Semt Polikliniği’ne, 26-30 Temmuz 2014 tarihleri arasındaki 5 günlük bayram tatili süresinde, toplam 7 bin 261 hasta başvuruda bulundu. Keşan Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Nurettin Alparslan, dün konuyla ilgili olarak düzenlediği basın toplantısında, bunların 6 bin 211’inin Keşan Devlet Hastanesi’nde, 850’sinin İpsala Devlet Hastanesi’nde 200’ünün ise Erikli Semt Polikliniğinde sağlık hizmeti aldığını ifade etti.

Alparslan’ın verdiği diğer bilgiler de şöyle: Günde ortalama bin 500 hasta başvurusu yapıldı. Keşan Devlet Hastanesi’nde 10 hastanın sevki yapıldı, 4 doğum, 5 ölüm ve 187 de adli olay yaşandı. 5 bin hasta muayene edilirken 2 bin 261 hastaya ise enjeksiyon ve pansuman gibi küçük işlemler uygulandı. 19 trafik kazası başvurusu yapıldı, 65 hasta ise ilk tedavilerinin ardından hastaneye yatırıldı, bu süre içerisinde ise 13 ameliyat gerçekleştirildi. Bu işlemler, 2’si Keşan Devlet Hastanesi’nde, 1’i İpsala Devlet Hastanesi’nde ve 1’i de Erikli Semt Polikliniği’nde olmak üzere toplam 4 pratisyen 2 de uzman doktor ile gerçekleştirildi. Dahiliye, kardiyoloji, cerrahi, beyin cerrahisi, ortopedi, kadın doğum, nöroloji, üroloji, çocuk ve yoğun bakım servislerinde ise 24 saat hazırda icapçı doktorlar görevlendirildi. 14 kişi, 1. ve 2. derece yoğun bakım servislerinde tedavi altına alındı.

“ACİLDEKİ DÜZENLEMELER SÜRÜYOR”

Nurettin Alparslan, bayram istatistiklerinin ardından, Keşan Devlet Hastanesi Acil Servisi’ndeki düzenlemelerin sürdüğünü belirterek, “Acile başvuran vatandaşlarımızın, ilk tedavilerinin ardından, müşahede altında tutulması gerekiyor. Bu konuda bir sıkışıklık yaşıyoruz. Erkek ve kadın müşahede odalarının standardında hazırlanması gerekiyor. Bu nedenle Acil’i büyütüyoruz. Düzenlemeler en kısa sürede bitirilecek.” dedi.

“3 HEKİM GÖREVE BAŞLADI”

Alparslan, öte yandan Keşan Devlet Hastanesi bünyesinde 2 psikiyatr ve 1 de pratisyen hekimin atamalarının gerçekleştiğini belirterek, en kısa süre içerisinde göreve başlayarak, hasta kabul edeceklerini söyledi.

“6-7 AĞUSTOS’TA KIZILAY’IN KAN BAĞIŞI KAMPANYASI YAPILACAK”

Nurettin Alparslan son olarak, Kızılay Edirne Kan Merkezi tarafından 6-7 Ağustos 2014 tarihleri arasında, Keşan Devlet Hastanesi’nde kan bağışı kampanyası düzenleneceğini belirterek, vatandaşları kan vermeye davet etti.

Açıklamaların ardından, basın toplantısı sona erdi.