Keşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergün Kurtar, dün yaptığı açıklamada, geçici görevlendirmeler ve son haftadaki boğulma olaylarına yapılan müdahalelerin önemi hakkında bilgi verdi.

Kurtar, Keşan Toplum Sağlığı Merkezi’nin önceki binası ile şimdiki bina arasındaki farklar ve hizmet kalitesi hakkında değerlendirmede bulundu.

Yaz dönemi boyunca birçok yere geçici görevlendirme yaptıklarının altını çizen Ergün Kurtar, sözlerine şöyle devam etti: “Toplum Sağlığı Merkezimizce halen boşta olan Paşayiğit Aile Sağlığı Merkezine boşta olan bir doktor arkadaşımızı görevlendirdik. Bu Sağlık merkezine doktor ataması yapılana kadar bu arkadaşımız orada görev yapacaktır. Çamlıca Aile Sağlığı Merkezi’deki arkadaşımız doğum iznine ayrıldı. Buraya da doktor Sabahattin Bey’i görevlendirdik. Ortak akılın gerektirdiği ve bizim de daha önce planlamış olduğumuz Yayla’ya da sağlık personeli görevlendirdik. 25-30 bin nüfuslu bir yer. Yazın buradaki insanlar da insanca sağlık hizmeti almayı hak ediyor. Bundan dolayı enjeksiyon, iğne gibi küçük şeylere müdahale edecekler. Toplam 2 kişi olacaklar.”

“BİZİM BU BİNAYA GEÇMEMİZİN ALTINDA, VATANDAŞIN HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALMASI YATIYOR”

Keşan Toplum Sağlığı Merkezi’nin eski yeri ile şu anki yeri arasında ne gibi farklılık var sorusu üzerine Kurtar, “Öncelikle 6 yıl atıl durumda kalan bir binayı, çok kısa süre içerisinde tadilatını yaptık. Şu anki binamızda Toplum Sağlığı Merkezi, Ana Çocuk Sağlığı Eğitim Merkezi, İlçe Sağlık Müdürlüğü gibi kuruluşların tamamını bu binaya topladık. Tek bir çatı altında topladık. İkinci bir neden ise diş hekimleri arkadaşlarımız ve oradan hizmet alan vatandaşlar hak ettiği gibi hizmet alıp, versin. Planlarımızı yaparken bunu planlamıştık zaten. Oradaki arkadaşlar önceden 5 kişilik odalarda hizmet veriyorlardı. Hastalar arasında bir mahremiyet yoktu. Şu an daha insanca ve hak etiği gibi hizmet alıyor. Ekstra olan şey üst katına Keşan Devlet Hastanesi’nin taşınması. Biz yerimizden kıpırdamasaydık, yeni gelen bir hekime polikliniği açacak yerimiz yoktu. Yeni hastane açılacak. Fakat nerden bakarsanız bakın 1-1.5 yıl sürer. Bu bina atıl olarak kalacaktı. Diş hekimliği istenilen düzeyde hizmet veremeyecekti. Planlar doğrultusunda geldik bu noktalara. 1 senelik stratejik plana bir göz atın, nerden nereye geldiğimizi göreceksiniz.” şeklinde konuştu.

“İHTİYACIN NE ZAMAN LAZIM OLACAĞI BELLİ OLMAZ, FAKAT BİZİM HAZIR OLMAMIZ LAZIM”

Son günlerdeki boğulma olaylarına da değinen Ergün Kurtar, şöyle devam etti: “Her sahil kesiminde beklenen şeylerdir. Boğulma olayları olabilir. Önemli olan orada o hizmeti verecek birimlerin ve tesislerin olabilmesidir. Biz de bu amaçla yapmıştık. Poliklinik hizmeti ve uzman hekimlerimiz var. 24 saat, 112 birimimiz var. Onların orada olması yeterli. İhtiyacın ne zaman lazım olacağı belli olmaz fakat bizim hazır olmamız lazım. Son olaylarda biz orada hazırlıklı olmamış olsaydık, istenmeyen bir durum söz konusu olabilirdi.”

“1 YILDA KEŞAN SAĞLIKTA NEREDEN NEREYE GELDİ”

1 Ağustos’ta göreve gelişinin1’inci yılı olduğunu dile getiren Kurtar, “1 yıl içinde neler yaptığımızı önümüzdeki günlerde sizler ile paylaşacağım. Sağlık ile ilgili Keşan 1 sene önce neredeydi. Şu anda nerede onun değerlendirmesini yapacağız.” dedi

Ergün Kurtar, sözlerini şöyle tamamladı: “Son olarak da emeği olan İl Sağlık Müdürümüze, Genel Sekreterimize, Halk Sağlığı Müdürümüze ve Keşan Kaymakamımıza teşekkür ederim.”