Sonay CAN

 

Keşan Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Nurettin Alparslan, hastane bünyesinde düzenleme çalışmaları süren ikinci derece yoğun bakım ünitesinin tamamlandığını ve hizmete hazır olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili olarak dün gazeteciklere yaptığı değerlendirmede, ikinci seviye yoğun bakım hakkında bilgi veren Alparslan, şöyle dedi:

“İkinci seviye yoğun bakım ünitesi kısaca Keşan ve çevresinin yaşam odasıdır! Solunum ve akciğer problemlerinin giderilmeye çalışıldığı bir merkezdir. Özellikle son zamanlarda gündeme gelen madenler gibi iş kazalarında ve hastalıklarda ya da kafa travması yaşanan trafik kazaları gibi durumlarda, solunumu durmuş, nefes alamayan kişilere müdahale edilen yerdir. Bazen de beyin merkezi sağlam ancak akciğer yetersizliği gibi durumlarda da bu merkeze ihtiyaç duyulur. Biz de Keşan Devlet Hastanesi’nde böyle bir merkez oluşturduk. Burası gerekli incelemenin ardından hazırlanacak olumlu rapor doğrultusunda en kısa sürede hizmete açılacak. 8 yataklı bu ünitemiz, sadece Keşan’a değil, çevremizdeki il ve ilçelere de hizmet verecek.”