Keşan’daki esnaf odaları, Edirne İl Sağlık Müdürlüğü, Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Edirne Kızılay Kan Merkezi’nin işbirliğinde kan bağışı kampanyası düzenleyecek. Kampanya süresince isteyen vatandaşlar organ bağışında da bulanabilecek.

Konuyla ilgili olarak dün, Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası’nda basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya, Keşan İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kurtar ile esnaf odası başkanları katıldı.

ÇAKMAK: KAMPANYA 7-8 NİSAN TARİHLERİNDE YAPILACAK

Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, 7 esnaf odası başkanı olarak kan bağışı kampanyası düzenlemeye karar verdiklerini ve bu konuda Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden destek istediklerini söyledi.  Kampanyanın 7-8 Nisan tarihlerinde ve Köşk Düğün Salonu’nda düzenleneceğini ifade eden Çakmak, tüm Keşan halkını kan vermeye davet etti.

KURTAR:  ORGAN BAĞIŞI STANDI DA KURULACAK

Keşan İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kurtar da 7-8 Nisan’ın Sağlık Haftası olduğunu dile getirerek, “Kan bağışının yanı sıra organ bağışı standı da kurulacak. Arzu edenler kan bağışından sonra organ da bağışlayabilecekler. Önemli olan sağlıklı iken ve ihtiyacı yokken bağışta bulunup, ihtiyacı olduğunda yardım beklemektir. Bizler de şu an sağlıklı insanlarımızdan yardım bekliyoruz.” dedi.