Keşan Devlet Hastanesi ile Türk Kızılayı Edirne Kan Merkezi tarafından düzenlenen “Kan Bağışı Kampanyası”nın ilk gününde 23 ünite kan toplanırken, Keşan Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Nurettin Alparslan, kan bağışlamanın organ bağışlamaktan daha önemli olduğuna dikkat çekti.

ALPARSLAN: “HER ÜNİTE KAN BİR HAYAT”

Keşan Devlet Hastanesi ile Türkiye Kızılayı Edirne Kan Merkezi tarafından düzenlenen “Kan Bağışı Kampanyası” dün Keşan Devlet Hastanesi Toplantı Salonu’nda başladı. Bugün de devam edeceği bildirilen Kan Bağışı Kampanyası, 10.00 ile 16.00 saatleri arasında gerçekleştirilirken, kan bağışına dikkat çeken Alparslan, kan bağışının; tüm dünyada yapılan bağışlar arasındaki en önemli bağış olduğunu kaydetti.

Kan bağışının organ bağışından daha önemli olduğuna işaret eden Nurettin Alparslan, “Kan; kaza, doğum, ameliyat gibi acil durumlarda tüm insanlara gereklidir. Kızılay tarafından alınan bu kanlar, gerekli tahlillerin yapılmasından sonra muhafaza ediliyor ve ihtiyaç anında hastaneler ile kan bankası olan bölgelere dağıtılıyor. Buradan da ihtiyacı olan hastalara veriliyor. Hastanemizde de kan bankası var ve bu bağışlardan elde edilen kanları, gerek duyan hastalarımıza veriyoruz. Sonuçta her ünite kan bir hayat kurtarır.” dedi.

ARPACI: “KEŞANLILAR EDİRNE’DEN DAHA DUYARLI”

Dr. Vedat Arpacı, flebotomistler Sibel Batur ile Melek Albayrak, hizmetli Taha Çetin’in görev aldığı Kan Bağışı Kampanyası’nın ilk gününde 23 ünite lan toplanırken, konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Arpacı, şöyle konuştu:

“Kan bağışlayacak olan erkeklerin 3 ayda bir olmak üzere yılda 4 defa, bayanların ise yılda 3 defa kan bağışı yapmalarında fayda var. Bu kan verildikten sonra, vücut yeni kan üretiyor. Bizler kişilerden kan alırken, öncelikli olarak sağlık durumlarını kontrol ediyoruz. Sağlıklı durumlarda kan alıyoruz. Kan veren insanlarda manevi olarak da rahatlıyor. Keşanlılar kan bağışına karşı Edirne’den daha duyarlı. Kan bağışçısı oranında, yaz aylarında bir düşüş yaşanıyor.”