Keşan Kaymakamlığı, Keşan Belediyesi ve Türk Kızılayı Keşan Şubesi işbirliğinde geçen Cuma ve Cumartesi günleri düzenlenen kan bağışı kampanyasında kan bağışlayan 462 kişi arasından çekilen kura ile tablet bilgisayar kazanan 6 kişinin ismi belli oldu.

Kura çekimi, dün, saat 14.00’te Türk Kızılayı Keşan Şubesi’nde başladı. Kura çekimine Keşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hakan Çetin, Türk Kızılayı Keşan Şubesi Başkanı Vedat koyuncu ve Türk Kızılayı Keşan Şubesi Kadın Kolları Başkanı Gerçek Gürel katıldı. Vedat koyuncu, Keşan’da rekor kan bağışı oranına ulaştıklarını belirterek, “Kampanyamızda 462 ünite kan bağışlandı. Bu güne kadar yapılmış en yüksek oranda kan bağışına ulaştık. İlgiyi ve duyarlılığı arttırmak amacıyla 8 tablet bilgisayar hediye edeceğimizi söylemiştik. Yönetim kurulumuzun kararıyla 2 tableti en fazla bağış yapan kuruma diğer 6 tableti de kan bağışlayanlar arasında yapacağımız çekilişle kendilerine hediye edeceğiz.” dedi.

SARDOS, KAN BAĞIŞINDA BİRİNCİ OLDU

Kan bağışında ilk 2 sırada yer alan kurumları da açıklayan Koyuncu, “En çok kan bağışlayan kurumlar Saros Doğa Sporlar Topluluğu (SARDOS) üyeleri, ikincisi ise Kredi Yurtlar Kurumu’ndan gelen bağışçılar oldu. Gençlik Kolları, kadın kolları ve yönetim kurulu olarak birinci derece yakınlarımız da kan bağışladı. Eğer onlara tablet çıkarsa, tekrar çekiliş yaparak başkalarına vereceğiz. Ben her zaman Türk Kızılayı şube başkanı olmaktan gurur duydum ama Keşan’ın şube başkanı olmaktan ayrı bir gurur duydum. Keşan kan bağışı konusunda her zaman duyarlı davranmıştır ve davranmaya da devam edecektir. Ben tüm Keşan halkına ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum.”

Daha sonra ise basın mensuplarının katılımı ile kura çekimi yapıldı. Kurada tablet bilgisayar kazanan isimler şöyle: Ayşad Göney, Zekeriye Şahin Aktepe, Savaş Aru, Akgül Ak, Yüksel Koçoğlu, Şehmus Turan. Ödüllerin, önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle sahiplerine teslim edileceği bildirildi.