Mercan Şirketler Grubu tarafından yapımı üstlenilen ve Çamlıkent semtinde bir süre önce tamamlanarak, 26 Ekim 2013 Cuma günü devir teslimi yapılan Kerami Mercan 112 Acil Sağlık İstasyonu’nda dün de açılış kokteyli düzenlendi.  

Kokteyle; Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergün Kurtar, Keşan Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Nurettin Alparslan,   Mercan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Mercan, Şirket Müdürü Ali Serçiler, Mercan Ailesinden; merhum Kerami Mercan’ın eşi Müjgan Mercan, kızları İlknur Mercan Toptani ve Saadet Mercan Yüksekdağ ile resmi daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Bekir Dınkırcı, açılış öncesinde, Müjgan Mercan’a, Kerami Mercan’ın birleştirici bir isim olduğuna dikkat çekerek, “Rahmetli Kerami Mercan’ın hatırasını yaşatmak için bölgemize kazandırdığı böyle bir yatırım için Mercan Ailesi’ne teşekkür ederiz. Tecrübeleri bilmek ve bunlardan faydalanmak gerekir. Keşan’a geldiğim günden beri Kerami Mercan’ın adını her duyduğumda, onun birleştirici ve bütünleştirici bir isim olduğu konusunda herkes hemfikir. Sonuçta hepimizin bir ömrü var. Kimimiz az kimimiz de çok yaşıyoruz. Önemli olan bir hoş seda bırakabilmek. Kendisi buna nail olmuş biri. İyi ki varsınız.” dedi.

Müjgan Mercan da, eşi Kerami Mercan’ın, ailesine çok düşkün ve aile kavramına büyük önem veren biri olduğunu belirttiği konuşmasında duygusal anlar yaşadı.

Daha sonra, binanın resmi açılışının Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun müsait olduğu bir tarihte gerçekleştirileceği kaydedilerek, sembolik bir açılış gerçekleştirildi. Kurdele kesiminde konuşan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, millet devlet işbirliğiyle çok güzel bir tesisin Keşan’a kazandırıldığına dikkat çekerek, “Bir hekim gözüyle, bu tesisin bölgemize çok faydalı olduğuna inanıyorum. Böyle bir teklif geldiğinde, hiç tereddüt etmeden, bu yeri Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne verdik. Emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum. Özellikle, sadece şehir dışındaki karayolunda meydana gelen kazalar için böyle bir tesis kurulması sevindirici. Maalesef çevre yollarımızda çok yoğun bir trafikle karşı karşıyayız. Böyle durumlarda saniyeler bile insan hayatının kurtarılabilmesi açısından çok önemli. Göremeyeceğimiz ve tanıyamayacağımız insanların hayatları kurtulacak. Sizlere Keşan adına çok teşekkür ederim.” dedi.

Bir kez daha söz alan Dınkırcı, özel ve güzel bir gelişme nedeniyle burada olduklarını belirterek, merhum Kerami Mercan ile aynı dönemde görev yapamadıklarını ancak, kendisinin birleştirici ve bütünleştirici bir insan olduğunu bir kez daha vurguladı. Bekir Dınkırcı, “Keşan’da, plakası buradan verilen 26 bin araç var. Buna 5 bin de yabancı plakalı araçları ilave edersek 30 bin oluyor. Burada verilecek hizmet, o kadar güzel bir hizmet ki tek bir yaralıyı, anlık olarak hastaneye yetiştirebilir, insanları hayatta tutabilir isek ne mutlu. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Daha sonra, açılışı gerçekleştirecek kurdeleyi, Dınkırcı, Özcan ve Müjgan Mercan birlikte kesti. Tesisin gezilmesi sırasında, Kerami Mercan’ın kızı Mimar İlknur Mercan Toptani, projeyi kendisinin çizdiğini ve 112 Acil İstasyonu yapacak her kuruluşun bunu ücretsiz olarak kullanabilmesi için izin verdiğini açıkladı. Tesisin gezilmesinin ardından katılımcılara sunulan kokteyle, açılış sona erdi.