Keşan’da oturan 42 yaşındaki Alev Çelikezen, doğuştan tek olan böbreği 7 ay önce işlevini yitiren 2 çocuk annesi kızı, 23 yaşındaki Şirin Öztop’a böbreğini bağışladı.

Keşan’da ikamet eden evli ve 2 çocuk annesi Şirin Öztop, doğuştan tek böbreğiyle dünyaya geldi. Tek böbreğiyle 2 çocuk dünyaya getirip yaşamına devam eden Öztop’un yaklaşık 7 ay önce böbreği tamamen işlevini yitirdi. Şirin Öztop, diyalize bağlı olarak yaşamına devam etmeye başladı. Diyaliz hastası kızlarını sağlığına kavuşturmak için anne Alev ile baba Şahin Çelikezen ve tüm aile fertleri  seferber oldu. Yapılan testlerin ardından Şirin Öztop’a uygun böbreği anne Alev Çelikezen’de olduğu tespit edildi.

Edirne’de bulunan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Böbrek Nakil Ünitesinde görevli Doç. Dr. Tamer Sarıoğlu başarılı bir operasyonun ardından Öztop’a annesinin böbreğini nakletti. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tamer Sarıoğlu, “Hastanın ailesinden birçok kişi böbreklerini bağışlamak istedi.” dedi.

Annesi, babası, kayınvalidesi, eşi ve abisinin kendisine böbreklerini vermek istediğini belirten Şirin Öztop, şunları söyledi:

“Annemin böbreği bana uydu. Benim için yeni bir hayat başlıyor. Çok memnunum. Buradan çıkınca yeni bir hayat başlayacak. İki kızım var. Çocuklarıma kavuşacağım. Onları 7 aydır çok az gördüm. Çocuklarımı çok özledim. Bana destek veren herkese çok teşekkür ederim.”
Anne Çelikezen ise 5 çocuğunun olduğunu, başka çocuklarının da organa ihtiyaç duyması halinde, organlarını verebileceğini söyledi. Kızının sağlığına kavuşmasından dolayı mutluluk duyduğunu anlatan Alev Çelikezen, “Kızımın hayatı değişti. Hastalığı nedeniyle çok ağlıyordu. Onun için her şey değişti. Şu an çocuğumun mutluluğunu görmek beni de mutlu ediyor.” şeklinde konuştu.