Kızılay dün düzenlediği toplantıda kan bağışı kampanyasının önemine dikkat çekti.

Saat 11.00’da Keşan Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşen toplantıya, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan,  Keşan İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mahir Sağlık, İlçe Emniyet Müdürü Göksel Demiralp, Milliyetçi Hareket Partisi Keşan İlçe Başkanı Erkan Gege, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, Keşan Devlet Hastanesi Yöneticisi Nurettin Alparslan, kurum ve kuruluş amirleri katıldı.


KIZILAY HEPİMİZİN KURULUŞU

Toplantıda konuşan Türk Kızılayı Keşan Şubesi Başkanı Vedat Koyuncu şunları söyledi:Kızılay ile ilgili çalışmalarımız oluyor.  Kızılay’ı nasıl bir adım daha ileriye götürebilirizle ilgili sizlerden fikir almak istiyoruz. Kızılay hepimizin kuruluşu. Bu bilinçle bizlere destek vereceğinizi düşünüyorum. Bu konuda bizlere destek veren Kaymakamımıza ve Keşan Belediyesine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.


2-3 ARALIK’TA DESTEK BEKLİYORUZ

Kızılay Edirne Kan Bağışçısı Koordinatörü Şennur Evci ise, “Edirne Kızılay Kan Merkezi olarak çalışmayı en çok sevdiğimiz İlçemiz Keşan. Hem nüfus bakımından en büyük ilçemiz, hem de kan bağışına olan duyarlılığı ile ilgili önemli bir ilçe. Burada toplanmamızın asıl amacı, 2-3 Aralık’ta Keşan’da yapacağımız Kan Bağışı kampanyamızın çalışmaları için ilk adımlarını atabilmek. Kan, insandan elde edilen tek tedavi aracı. İlçemizde çok güzel çalışmalar yapıyoruz, farkındalığı daha da arttırmak istiyoruz. Bu yüzden 2-3 Aralık’ta sizlerin desteği ile güzel bir kampanya yapmak istiyoruz. Halka bu konunun önemli olduğunu anlatmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.


KAN BAĞIŞI ÖNEMİNİN FARKINDAYIZ

Daha sonra söz alan Cengizhan Aktan da Türkiye’de 600 bin ünite kan açığının önemli bir açık olduğunu kaydetti. Aktan “Hem Keşan Belediyesi olarak hem de Kızılay Derneği Yönetim Kurulu üyesi olarak kan bağışı öneminin farkındayız. Her an herkese kan gerekebilir. Bu bilinçle tüm halkımızı bu kampanyaya davet ediyoruz. Bu çalışma nedeniyle de Kızılay Kan Merkezine, Kızılay Keşan Şubesine teşekkür ediyoruz” dedi.


İYİ Kİ VARLAR

Keşan Kaymakamı Nuri Özder, “Kızılaydaki kan açığı oldukça fazla. Kan bağışı bu açıdan çok önemli. Kızılay sadece kan bağışı için değil, diğer yönlerden de destek vermemiz gereken bir kurum. İyi ki varlar.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Özder 2-3 Aralık’ta kan veren devlet memurlarının kan verdikten sonra izinli sayılacağını da sözlerine ekledi.

Toplantı, görüş ve önerilerin dinlenmesiyle devam etti.