Edirne Gazeteciler Derneği’nin (EGD) olağan genel kurulu Edirne Lisesinden Yetişenler Derneği Toplantı Salonu’nda yapıldı. Genel Kurulda yeni yönetim kurulu da belirlendi.

Genel Kurul toplantısında oluşturulan Divan Kurulu’na Keşan Önder Gazetesi Sahibi Feyzullah Aktan başkanlık ederken, katip üyelikleri ise Hudut Gazetesi Muhabiri Sevcan Kalıpçinden ve Gazeteci Şennur Karagöz yaptı.

Gündemin Feyzullah Aktan tarafından okunmasıyla başlayan genel kurul toplantısında derneğin faaliyet raporu Derya Sarılarlı tarafından okundu.

Sarılarlı, geçmiş dönemde lokalin kiralarının tahsili, artık dernekle özdeşleşen Kırkpınar Gazetesi ile Bayram Gazetelerinin her yıl yayınlanması, halı saha turnuvasına katılım, geleneksel Saros Tekne Gezisi’nin yapılması konularını gündeme getirirken, şunları söyledi:

“Dönem içinde Marmara Gazeteciler Federasyonu’nun kuruluşunda önemli görevler üstlendik. Kurucu olarak bu oluşumda yerimizi aldık. Kırklareli ve Çorlu gazeteciler derneklerinin Marmara Gazeteciler Federasyonu’na alınmasını sağladık. Türkiye’nin 7 bölgesinde ve Ankara’da İhtisas Dernekleri olmak üzere 8 federasyon halen faaliyettedir. Nisan ayında Türkiye’de gazetecileri bir çatı altında toplayan en büyük oluşum olacak Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nu hayata geçireceğiz.’’

Sarılarlı, Edirne Gazeteciler Derneği’nin kardeş Güney Doğu Gazeteciler Derneği ile birlikte sahibi olduğu binanın ikinci katının dernek üyelerinin hizmetine açılması ve yapılacak diğer çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Denetim Raporu Ercan Bitti tarafından okundu.

Raporlar üzerine görüşme açıldıktan sonra ayrı ayrı ibraları yapıldı.

Genel kurul toplantısında EGD’nin tüzüğünde yer alan bazı maddelerde de değişikliğe gidildi.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Melih Yurduseven, yönetim ve denetim kuruluna yaptıkları işlerden dolayı teşekkür ederek, 2013 yılında yapılmayan Yayla Gezisi’nin bu yıl yapılmasını istedi.

Ümit Özel de, meslektaşların sık sık bir araya gelmesinde fayda olduğuna değinerek, çeşitli etkinlikler yapılmasını ve basına uygulanan bir takım sansürler için açıklamalar yapılmasını talep etti.

Daha sonra yapılan oylama ile EGD’nin yeni yönetim kurulu belli oldu:

Başkan: Derya Sarılarlı,

Yönetim Kurulu: Bülent Ayan, Volkan Şenveli, Hüseyin Ağırseven, Ercan Bitti, Erdoğan Demir ve S.Senih Yurdatapan.

Denetim Kurulu: Tunç Üçer, Nadir Alp ve Birol Çakan.

Onur Kurulu: Gönül Uyanıktır, Feyzullah Aktan, Hüsnü Saçkesen, İsmet Yaraşır ve Melih Yurduseven.

Federasyon Delegeleri:; Derya Sarılarlı, Bülent Ayan, Ömer Çakıcı ve Murat Savaş.

Derya Sarılarlı, genel kurul sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Genel kurulumuz oldukça düzeyli bir şekilde gerçekleşti. Bizde kavga yok. Kavgacı, fitneci, hesabı olanlara aramızda yer yok. Dostluk, kardeşlik genel kurulu yaptık.

Bu dönemde yapılacak önemli işler var. Lokali bu dönemde faaliyete tam olarak açmamız gerekiyor. Bu arada Konfederasyonun kuruluşunda da görevlerimiz olacak. Meslektaşlarımızın, arkadaşlarımızın, yakınlarıyla birlikte eğlenebileceği, stres atabileceği etkinliklerin yanı sıra mesleğimizi ve ülkemizi yakından ilgilendiren konularda da özel toplantılar, etkinlikler yapacağız.

Edirne’de bu sektörde görev alan herkese kapımız açık. İsteklerini, önerilerini bekliyoruz.

Bu vesileyle genel kurula katılan gazeteci büyüklerim, kardeşlerin ve arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum."