Edirne İl Genel Meclisi’nin CHP’li Üyesi Mehmet Ali Yetim, buğday fiyatlarının açıklanmaması ile ilgili eleştirilerde bulunurken, makine ekipman desteklerinin de genellikle zengin kişilere çıkmasından dolayı çok sayıda çiftçinin zor durumda olduğunu söyledi.

Sözlerinin başında makine ekipman desteklerinden bahseden Yetim, “Zengin tabakaya bu destekler çıkmış. Aslında bu tür desteklemelerin ihtiyaç sahiplerine ve ihtiyacı olanlara verilmesi gerekiyor. Böyle olunca insanlar zor durumda kalmaz. Ama şu anda birçok vatandaşımız bu desteklemelerin çıkmamasından dolayı zor durumda. Madem ki belirli kişilere verilecek, bu insanlarımıza neden dosya masrafı yaptırılıyor?” dedi.

“YANLIŞLIK ORTADA”

Kendisinin de çiftçi olduğunu hatırlatan Mehmet Ali Yetim, buğday fiyatlarının henüz açıklanmamış olmasıyla ilgili olarak da şunları söyledi: “Buğday fiyatlarının açıklanmamasıyla tarım politikalarının yanlışlığı zaten ortada. Burada eğer devlet çiftçinin malını alamıyorsa, ofis de zaten çiftçinin kara gün dostu olmaktan çıkmıştır. İnsanlar kendi haline bırakıldı. Burada ben; Eylül ve Ekim aylarındaki ödemelerde çiftçilerin çok zorluk çekeceklerini düşünüyorum. İnşallah herkes bunun altından kalkar. Allah çiftçinin yardımcısı olsun.”