Keşan Devlet Hastanesi B Blok’da yakında hizmete girecek olan onkoloji hizmet birimi dün saat 10’da Kaymakam Nuri Özder, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve bölümün yapımında maddi destek veren hayırseverler tarafından ziyaret edildi. Kemoterapi alacak hastalar için kolaylıkla tedavilerine devam etmelerine hizmet edecek bölümde; İlaç hazırlama odası, personel odası ve tedavi odasından oluşuyor.

HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

Personellerin gerekli eğitimi aldığını belirten Başhekim Nurettin Alparslan konuyla ilgili şunları söyledi: “Onkoloji hizmet birimi B Grubu hastanemiz de bakanlığımızın direktifi ile kurmuş olduğumuz bir birim. Bölgedeki bütün kanser teşhisi konmuş, ameliyatı yapılmış programlanmış olan hastalarımızın 15, 20 günde veya ayda bir üniversitelere gitmesine artık gerek kalmayacak. Bütün bölgeye hizmet verecek durumdayız. Çok ağır hastalarımız olduğu için yollarda otobüsle gitmesi mümkün değil hem masraf yönünden hem de tedavisi yönünden işleri kolaylaştırmış olacağız. Aynı zamanda tahlilleri burada yapılmış olacak. Bakanlık genelgesinde onkoloji bölümü açılabilmesi için B Grubu hastanesi, patoloji kliniği, palyatif bakım birimi olması lazım bunların hepsi bizde olduğu için müsaade ediliyor. Önümüzdeki ay içinde de hizmete başlayacağız. Hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

DESTEKLERİN DEVAM EDECEĞİNİ BİLİYORUZ

Birimin açılmasında hayırseverlerin desteklerinin bulunmasının kendisini sevindirdiğini belirten Kaymakam Nuri Özder, “Katkı yapan iş adamı, hayırseverlerimizin hepsi burada onların katkısıyla hastanemiz daha iyi hizmet verebilir duruma gelmesi bizi sevindiriyor. Bundan sonra da desteklerin devam edeceğini biliyoruz, Başhekimimize teşekkür ediyoruz.” dedi.