Özel Keşan Hastanesi ücretsiz gebe eğitim sınıfı 2016-2017 sezonu bugün başlayacak.
Sağlık bakanlığının da tavsiyesiyle  2 yıldır devam eden gebe eğitim sınıfı, 3. yıl yeni sezonun ilk dersi saat 13.00’te 5. kat eğitim salonunda gerçekleştirilecek.
Sınıfın açılmasında büyük emek ve katkıları olan  Özel Keşan Hastanesi kadın doğum hekimlerinden Op. Dr. Hüseyin Güneş; 28-31 Ekim 2014 de İzmir de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde açılan Ege Doğum Atölyesi eğitimine katılarak edindiği bilgi ve tecrübesiyle  Özel Keşan Hastanesi’nde Keşan'ın ilk özel ve programlı gebe sınıfını faaliyete geçirdi.
Sınıfın açılmasına  hastane yönetiminin ve Başhekim Ali Haydar Yıldırım'ın sınırsız destek verdiğini ifade eden Dr. Hüseyin Güneş, eğitim öncesi konunun uzmanı olan kişilerden oluşan bir eğitim komisyonu kurduklarını ve günlerce hizmet içi eğitim toplantıları yaparak en iyi görsel, işitsel ve uygulamalı eğitim programını  hazırladıklarını ifade etti. 
Eğitim komisyonunda  görev alan hekimler ve sağlık personeli şu şekilde:
Eğitim komisyonu editörü: Op.Dr. Hüseyin Güneş   (Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı)
Uz. Dr. Uğur Özdağlı (Çocuk Sağlığı ve hastalıkları uzmanı)
Uz. Dr. Yaşar Demirci (Çocuk Sağlığı ve hastalıkları uzmanı)

Uz. Dr. Demet Balcı  (Çocuk Sağlığı ve hastalıkları uzmanı)
Başhemşire Yrd. Eğitim hemşiresi:  F.Funda Güzel Badem.
Dr. Hüseyin Güneş, eğitimin kalitesini düşürmemek için sınıfların  5-10 kişiden fazla olmayacağını  söyledi. Eğitim programının önceden gebelere iletildiğini, bu programın  ana hatlarıyla 1- Doğum öncesi dönem ve sorunları 
2- Doğum başlangıcı  ve doğum süreci
3- Doğum sonu bakım ve yeni doğan bakımı olduğunu ifade etti. 
Eğitimin 3  hafta süreceğini ve 4. haftada ise gebelere sürpriz hediyelerle birlikte, bakanlık ve Özel Keşan Hastanesi onaylı gebe okulu mezuniyet diploması verileceğini ve bu eğitimlerin her ay düzenli olarak tekrarlanacağını ifade etti.