HABER MERKEZİ

Malkara’dan gelen ve yerli üretim olan sarımsak kilosu 10 TL’den satışa sunuldu.

Uzmanlar sarımsağın sağlık açısından faydalarını şöyle sıralıyor:

SARIMSAĞIN FAYDALARI

Sarımsak, ağız kokusuna sebep olması nedeniyle pek tercih edilen bir yiyecek değildir. Fakat yemeklerimizde kullandığımız sarımsağın başta tansiyonu dengelemek, kolesterolü düzenlemek ve kalp sağlığını korumak gibi sağlığa birçok yararı bulunuyor.

KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜR

Yapılan araştırmalarda sarımsağın kolesterolü düşürdüğü ve kalp ve damar sağlığına iyi geldiği tespit edilmiştir. Bundan başka sarımsak vücuttaki stresi azaltır ve kanın pıhtılaşmasını önler.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ KUVVETLENDİRİR

Sarımsağın bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkisi bulunduğu için soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalanmamızı engeller ve bağışıklık sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.

ALZHEİMER'A İYİ GELİR

Vücudumuzda bulunan serbest radikaller, yaşlanma sürecini hızlandıran hücrelerdir. Sarımsak ise bu hücrelere karşı koyarak yaşlanma sürecimizi yavaşlatır ve böylelikle yaşla beraber ortaya çıkan Alzheimer hastalığına yakalanma riskini düşürür. Böylelikle, yaşama süremizi de artırmış olur.

ZEHİRLENMELERE KARŞI KORUR

Sarımsak, yüzyıllardır zehirlenmelere karşı mücadelede önemli bir panzehir olmuştur. Sarımsak, zehirlenmeden dolayı zarar görmüş organları tedavi etmede kullanılır.

KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİR

Sarımsak, kemikleri güçlendirmesiyle birlikte menopozla beraber ortaya çıkan kemik erimesini de önleyebilir.

İLTİHAP VE BAKTERİLERİ ÖLDÜRÜR

Sarımsak, metabolizmayı bakteri ve virüslerden koruyarak enfeksiyondan kaynaklanan hastalıkların oluşmasını engellemeye yardımcı olur. Sarımsağın ayrıca doğal bir antibiyotik özelliği de vardır.

YORGUNLUĞU GİDEREREK GÜÇ VERİR

Sarımsağın, yorgunluğu giderme ve kas ve organları gevşetip rahatlatma özelliği bulunur. Yapılan egzersizlerden sonra göğüste kalbin olduğu yere sarımsak yağı masaj yapılarak sürülürse, egzersiz sonrası kalbin daha az yorulmasını sağlar.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ