Yaz sezonunda Erikli ve Enez’deki Acil Sağlık İstasyonlarında bine yakın vakaya müdahale edildiği bildirildi. Edirne İl Sağlık Müdür Vekili Dr. A. Muhsin Kişioğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:  “Her yıl turizm açısından büyümeye devam eden Saros Körfezi’nde bu yıl da yaz sezonunda nüfus yoğunluğu büyük bir artış göstermiştir. Nüfus artışına paralel olarak sağlık alanında gerek tedavi edici hizmetler, gerekse acil sağlık hizmetleri ihtiyacı arttığından dolayı İl Sağlık Müdürlüğümüz, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğimizle beraber sağlık hizmetlerinin karşılanması için tüm imkanları kullanmışlardır. Bu bağlamda sezon süresince Saros Körfezi’nin tamamında hizmet vermek için Erikli ve Enez’de Acil Sağlık İstasyonu açmış, toplamda bine yakın vakaya ilk ve acil müdahalede bulunmuşlardır.

Ayrıca Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğimiz, Keşan İlçe Devlet Hastanesi’ne entegre Erikli’ye uzman hekimlerden poliklinik açarak 5 bine yakın vatandaşa tedavi edici hizmet vermiştir.

Bilindiği gibi Erikli’ye 2015 yaz ayında sağlık hizmetlerini daha etkin ve nitelikli verebilmek için Sayın valimiz Dursun Ali Şahin’in önderliğinde Keşanlı hayırsever Mercan Grubu ailesiyle yeni Erikli Semt Polikliniği ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu yapılması için protokol imzalanmış olup bu sayede 2015 yılı yaz sezonunda Saros Körfezi’nin tamamında daha modern binalarda hizmet kalitesini arttırarak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile ortaklaşa sağlık hizmeti vereceğimize inanıyor ve bu sezon emek veren tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.”