İpsala’da, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun eşi Rabia Kadıoğlu adına yaptırdığı caminin temel atma töreni, 11 Temmuz 2014 Cuma günü Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımı ile gerçekleştirildi.

Saat 19.00 sıralarında gerçekleştirilen törene Bakan Müezzinoğlu’nun yanısıra Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve eşi Rabia Kadıoğlu, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, İpsala MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hayati Arda, belde belediye başkanları, muhtarlar, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

İpsala İmam Hatip Lisesi’nin yanında yapılan caminin temel atma töreninde davullarla karşılanan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman çiçek hediye etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende açış konuşmasını İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman yaptı.

Kerman, şunları ifade etti: “Bu mübarek ayda mübarek bir iş için toplanmış bulunmaktayız. Öncelikle Esenyurt Belediye Başkanımıza ilçemize yapmış olduğu hayırlı işlerden dolayı, ilçe halkım adına teşekkür ediyorum. Sayın Bakanım ilçemiz emin ellerde.  Allah’ın izni ile sabah namazıyla ilçemize hizmet vermeye başlıyoruz gecenin onuna, on ikisine ve bazen gece yarılarına kadar çalışmalarımız devam ediyor. Bundan dolayıdır ki ilçemize yaklaşık belediye başkanı seçildiğimin bugün 100’üncü gününü bitirdik.101’inci gününde sizlerle tekrar ilçemizde birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.100 gün içerisinde çok ciddi çalışmalar yaptık. İmar yolları açtık, İpsala spor alanını genişletiyoruz, cezaevinin arkasında bulunan bataklığı kurutuyoruz. Allah’ın izniyle, sizlerin desteğiyle inşallah biraz sonra sizlerin ağzından duyacağımız müjdeli haberi de ilçe halkımıza sizin tarafınızdan söylemenizi istiyoruz. Bunun yanında inşallah hıdrellez bayırının mesire alanına dönüştürülmesi yönünde çalışmalarımız devam etmektedir.”

Mehmet Kerman’ın ardından Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun eşi Rabia Kadıoğlu da konuşmasında, şunları dile getirdi:

“Şuna inanıyoruz ve hepimiz biliyoruz ki; insan öldüğü zaman kendisiyle birlikte kabrine üç şey beraber geliyor. Ailesi, malı mülkü bir de amel defteri. Bunlardan amel defteri kalıyor, ailesi, malı mülkü geriye dönüyor. Amel defteri de kapanıyor bir tarafı açık kalıyor. O da geride bıraktığı evlatları eğer Allah’ın rızasına insanlığın hizmetine çalışıyorlarsa amel defterinin orasından devamlı ona hayır yazılıyor. Eğer dünyada iken insanlığın hizmetine bir şeyler yapabilmişse, cami, okul, hastane, çeşme gibi tesisler yapabilmişse bu çalışmalar içerisinde insanlığın huzur ve saadeti çalışmaları içerisinde bulunmuşsa, o insanlar o tesislerden faydalandığı sürece amel defterine devamlı sevap yazılıyor. Dünyada eser bırakabilmek insanların faydalanabileceği tesisler yapabilmek Allah için yapılan asıl bunlardır. Bunları yapabilmişsek ne mutlu bizlere diyorum.”

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da konuşmasında, “İnşallah Rabia kardeşimizin adını vereceğimiz Rabia Kadıoğlu Camiinin temelini atacağız. Hayırlı uğurlu olsun. Az önce değerli kardeşim söyledi. Dünya fani hepimiz için. Her ne kadar zengin olursak olalım. Hangi makamın sahibi olursak olalım dünyaya doğduk bir gün gelecek öleceğiz. Ben Sağlık Bakanıyım, hekimim. İnsanların sağlıklı olabilmesi için iki kelime çok önemlidir. Dünya Sağlık Örgütü sağlığı ‘ruhen ve fiziken sağlıklı olma halidir’ diye tarif eder. Yani bir ruh dünyamız sağlıklı olacak sonrada fizik yapımız sağlıklı olacak. Ne yazık ki biz fizik yapımızın sağlıklı olmasıyla ilgili her şeyi çok önemseriz de ruh dünyamızın sağlıklı olmasını biraz ihmal ederiz. Onun için de ruhsal bunalımlar, ruhsal krizler, psikolojik sorunlar yaşarız. Dinimizde manen ve madden der. Manen ve madden birlikte gelişebiliyorsa insanı manen ve madden birlikte bir bütün olarak yetiştirebiliyor ve hayatımızı öyle sürdürebiliyorsak o zaman işte hayatımız hem çok daha zengin hem çok daha sağlıklı oluyor. Onun için bir taraftan istiyoruz ki çocuklarımız, gençlerimiz ruhen yani manen de sağlıklı gelişsinler. Pozitif ilimleri alırken manevi ilimleri de yaradanı, yaradanın ona gösterdiği yol haritasını kendisini tanıyabilme, kendisine verilenlere şükredebilme, kendisine verilenlere bir başkasına daha fazlasını verebilme duygusunu yani bir taraftan ona bağışlananlardan kendisinin bir farklı boyutuyla geride kalanlara veya yanında olanlara bağışlayabilmesini de örneklememiz lazım. O nedenle Necmi Kadıoğlu ve Kadıoğlu ailesi İpsala’ya biz onlara 100 bin liralık 200 bin liralık bir destek olsunlar diye getirdiğimiz bu aile, inşallah bu akşamki boyutlarından sonrakine karışmıyorum ama bu akşamla birlikte yaklaşık 4-5 trilyonluk bir yatırımı İpsala’mıza getiriyorlar. Allah onlardan razı olsun. Amel defterlerini öbür tarafta da hep hayırla devam edeceği bir şekilde devam ettirsin. İnşallah Rabbim onlara bizlere versin. Bizlere verdiklerinle de biz bu ülkeye bu millete bu ülkenin insanlarına bu milletin değerlerine daha çok aktarabilelim verebilelim.” dedi.

Konuşmaların ardından Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve eşi Rabia Kadıoğlu, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ve İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman birlikte butona basarak caminin temel atımını gerçekleştirdi.

Törenin ardından, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve eşi Rabia Kadıoğlu, İpsala Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca düzenlediği iftar yemeğine katıldı.