AYŞİN SEÇİL GEZER

Dün, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir toplantı düzenleyen Türk Kızılayı Edirne ve Keşan Şubesi çalışanları destek beklediklerini kaydetti. Saat 11.00 sıralarında başlayan toplantıya; Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti mensupları, vatandaşlar ve Edirne Kan Bağışçısı Kazanım Personeli Şennur Evci ile Türk Kızılayı Keşan Şubesi Başkanı Vedat Koyuncu katıldı. 

Toplantıda konuşan Koyuncu, şunları söyledi: “23-24-25 Şubat 2018 tarihlerinde Keşan’da tüm halkımıza, kurum, kuruluş yetkililerine yönelik gönüllü kan bağışı çalışmasını gerçekleştireceğiz. Keşan’da bu çalışmayı daha önce de gerçekleştirdik. Buradaki amaç gönüllülük esasıyla kan bağışlarını alarak hem şu an içerisinde bulunduğumuz hava koşullarından dolayı yaşanan kan sıkıntısını hem de diğer ihtiyaçları desteklemek amacıyla bu tip çalışmalara kendi bölgemiz ve diğer bölgelerde yapılmakta. Bu anlamda Keşan zaten kan bağışı konusunda duyarlı. İlk Bağış yapacak olan kişilere ulaşmak adına bu çalışmalar önemli. Birlik beraberlik ile geçtiğimiz yıl güzel çalışmalar gerçekleştirdik. Bölgemizde 4’te 1 oranda kanı Keşan’dan alıyoruz. Oldukça duyarlı ama yeterli değil. 3 bin civarında bir kan bağışı var. Keşan ekip ortalaması 46’dır. Geldiğimizde askeri ekip ve sivil ekip ortalamamız 46 yani 1 günlük yaptığımız çalışmada ortalama 46 ünite kan alıyoruz. Bizim amacımız bu sayıyı arttırabilmek. Bir defada geldiğimizde ne kadar çok kan alırsak o kadar çok hastaya ulaşacağız. Kaymakam Beyin önderliğinde ve kurum, kuruluşların destekleriyle ciddi bir çalışma yapmak arzusundayız.” 

SAĞLAYABİLECEĞİNİZ HER KATKIYI BEKLİYORUZ

Destek beklediklerini kaydeden Evci, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “2006 yılından beri Türkiye’de güvenli kan temini projesi ile Türk Kızılayı gönüllülük esasıyla kan bağışlarını alarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırma amacıyla çalışmakta. Bu proje doğrultusunda ülkemizde artık hiçbir hasta ve hasta yakını kan aramasın, bizler gönüllülük ile aldığımız kanları tahlil yapılıp hastanelere ulaştırılarak hasta kanı değil, kan hastayı hazır bir şekilde beklemesi amacıyla çalışmaktayız. 2018 yılı için ülkemizin 2 milyon 700 bin ünite kana ihtiyacı olmakta. Geçen yıl Türk Kızılayı olarak 2 milyon 300 bin ünite kanı gönüllülük esasıyla topladık. 23-24-25 Şubat 2018 tarihinde ilçemizde büyük organizasyonu sizin destekleriniz ile gerçekleştirmek istiyoruz. Üyeleriniz ve çalışanlarınız ile kurumsal anlamda destek vermeniz çok önemli. Gaziantep ve Adana bölgesindeki kan merkezlerimizi stoklarını dolu tutmak için çalışıyoruz. Bu konuda sağlayacağınız destekler için şimdiden çok teşekkür ederim. Kan bağışının ardından biz Kızılay sodası ve bisküvi gibi ikram değil bağışçının sağlığını korumaya yönelik şeyler yapıyoruz ama bu büyük organizasyonda gerek ikram gerek gönüllü kan bağışı desteği olarak sağlayabileceğiniz her katkıyı bekliyoruz.”