Alparslan: Acil durum, hayati konularda zamanla yarıştır”

Helvacıoğlu: “Keşan’da bulunan birçok hayırseverimize ulaştık ve onların desteğini aldık”

 

Keşan Devlet Hastanesi 2. Seviye Yoğun Bakım Ünitesi’nde bulunan cihazların sayısı 4’ten 8’e çıkarıldı ve dünden itibaren bu haliyle hizmet vermeye başladı.

Geçtiğimiz ay başlatılan genişletme çalışmalarının tamamlanması sonrası, Sağlık Bakanlığı ve Edirne İl Sağlık Müdürlüğü’nden gelen heyetin yaptığı inceleme ve denetimlerde onay verilen Keşan Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi, 8 cihaz ile dün itibariyle hasta kabul etmeye başladı.

Ünitenin genişletilmesine Keşanlı iş adamları katkı sağladı. Konuyla ilgili olarak dün Keşan Devlet Hastanesi’ne gelen hayırsever iş adamları Mustafa Helvacıoğlu, Faik Helvacıoğlu, Orhan Çelen, Hasan Saatçioğlu ve Nazım Çırpan, genişletilmesine destek verdikleri Yoğun Bakım Ünitesi’ni gezerek, Keşan Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Nurettin Alparslan’dan bilgi aldı.





Yapılan çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi veren Alparslan, “Yoğun Bakım üniteleri bir hastanenin ve bölgenin yer üstündeki yaşam odalarıdır. Hastanemizin hizmet alanı itibarıyla 350 bin nüfusa sahip bölgemiz yaz aylarında en az 2 kat fazla nüfusa çıkmaktadır. Trafik kazaları, il ve ilçe merkezlerini birbirine bağlayan stratejik kavşaklar, Keşan ilçesinin üzerinde bulunduğu deprem kuşağı ve işletilen maden ocakları yönünden riski olan bölgemize, Saros Körfezi nedeni ile yaz aylarında akmakta olan İstanbul nüfusunun da eklenmesi yapay akciğer vazifesi gören yoğun bakım ünitesi ihtiyacını fazlası ile artırmaktadır. Bu hizmetler için binanın yaşından ve dış görünüşünden çok acil durumlarda hazır ve yeterli olması önemlidir. Acil durum, hayati konularda zamanla yarıştır.

1 yıllık sürede 1. Seviye Yoğun Bakım Ünitesi’nde 600, 4 yataklı 2. Seviye Yoğun Bakım Ünitesi’nde 250, Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde 300 hasta yatışı yapılmış olup, yapılan düzenleme ve tadilat ile 8 yatak ile hizmet vermeye başlayan 2. Seviye Yoğun Bakım Ünitesi’nde yılda ortalama 500 hasta yatışı yapılacaktır.

Biz sadece işimize odaklanmış durumdayız. Tüm bu hizmetlerin yapılmasına katkı sağlayan Keşanlı işadamlarına canı gönülden teşekkürlerimizi sunar, geçmişlerine Allah’tan rahmet dileriz.” dedi.

Nurettin Alparslan’ın ardından çalışmalara katkı sağlayan hayırseverler adına söz alan Mustafa Helvacıoğlu, şunları kaydetti: “Keşan Devlet Hastanesi 2. Seviye Yoğun Bakım Ünitesi’nin mevcut hali ile genişletilmesinin ve daha fazla acil ve ağır hastaya müdahale edilmesinin sağlanması adına bizler Keşan’da bulunan birçok hayırseverimize ulaştık ve onların desteğini aldık. Sağ olsunlar bizlerle beraber canı gönülden ciddi destek ve katkı sağladılar. Bu anlamda, buradaki yoğun bakım ünitesini Keşan’a yakışır biçimde genişlettirdik. Öncesinde gördüğümüz odur ki, Keşan’da başta trafik kazalarında ağır yaralanan, ani kalp krizi, beyin kanaması ve travmalar gibi hayati kayıplar yaşayan ciddi vakaların buradaki yatak sayısı yetersizliğinden dolayı sevkleri gerçekleşmekte ve hatta yolda ve sevk edilmesinden dolayı götürüldükleri hastanelerde hayatlarını kaybetmekte idiler. Bu anlamda bizler daha fazla kişinin hayata tutunmasına ve yaşamını sürdürmesine katkıda bulundu isek, bizlere ne mutlu. Burada amacımız kesinlikle reklam ya da benzeri bir şey yapmak değil, aksine söz konusu katkıların bir öncülüğünü sağlamak ve örnek olmaktır. Bundan sonraki aşamalarda da değerli Keşanlı hayırseverlerin bu ve benzer oluşumlara destek vermelerini temenni ediyoruz.”


2. Seviye Yoğun Bakım Ünitesi’nin genişletilmesine katkı sağlayan bir diğer İş Adamı Orhan Çelen ise, kısa süre önce hayatını kaybeden eşinin, geçirdiği ciddi rahatsızlığında Keşan Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde yer bulunmadığı için Uzunköprü’ye sevk edildiğini dile getirerek, “Eşim buradaki Yoğun Bakım Ünitesi’nde yeterli yatak bulunsa idi sevk edilmeyecek, belki de şu anda hayatta olabilecekti. Bu anlamda, bu gibi ciddi ve hayati önem taşıyan sağlık unsurlarının Keşan’da sayısının artmasını ve yeterli düzeyde olmasını diliyoruz. Ümit ediyoruz, bundan sonra halkımız, sağlık açısından benzer ve üzücü durumlarla karşı karşıya kalmaz. Temennimiz, Keşan’a yapılacak yeni Devlet Hastanesi’nde de bu cihazların kullanılması ve söz konusu yoğun bakımlara, nüfus artışı da göz önünde tutularak daha fazla yer ayrılmasıdır.” diye konuştu.

Hayırsever iş adamları, 2. Seviye Yoğun Bakım Ünitesi’ne ilk yatırılan hastaya “Geçmiş olsun” dileğinde bulunarak hastaneden ayrıldı.