7 Haziran’da yapılacak olan milletvekili seçimlerinde AK Parti’den Edirne Milletvekili aday adayı olan 12 isimden 4’ü dün yarımşar saatlik zaman aralıkları ile AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı’na gelerek tanıtım çalışmalarında bulundu.

Dün Ak Parti Keşan İlçe Teşkilatı’nın ilk ziyaretçisi saat 12.30’da gelen Muzaffer Güven oldu. Saat 14.00’te Tuna Bekleviç, 14.30’da Ayhan Demir ve son olarak ta saat 15.00’te Profesör Ahmet Günşen, AK Parti Keşan İlçe Teşkilatına gelerek burada bulunan partililerle tanıştı ve yaptıkları konuşmalarla adaylıklarına ilişkin bilgiler verdi.

AK Parti’ye ziyarete gelen aday adaylarının tümünü kapıda karşılayan İlçe Başkanı Mustafa Mercan, adaylara sözü vermeden önce yaptığı kısa konuşmalarda aday adaylarına başarı dileklerinde bulundu ve adayların belirlenmesinin ardından açıklanacak olan bu isimlerin kazanması için doludizgin koşacaklarını kaydetti.

AVUÇLARINI YALAYACAKLAR

Mercan, şöyle konuştu: “…İki seçimdir beraberce yürüttüğümüz, beraberce koştuğumuz ve neticelerini beraberce aldığımız bir gerçek Keşan’da yaşanmakta. Bunu bu sefer 7 Haziran’da taçlandıracağız. Edirne’de ve Keşan’da AK Parti’yi lafta değil, gerçekte 1. Parti yapmak için çalışacağız. Kuruluşundan bu güne kadar Teşkilatı olarak herkese eşit mesafedeyiz. Biz aday adaylarından isteyeceğimiz tek şey, katkı verenlere şükranlarımı sunuyorum. Teşkilatımızın asıl ve esas olduğu, asıl omurganın teşkilat olduğu, isimlerin önemli olmadığı, teşkilatı bütün üyeleriyle bir arada hareket eden bir hareket bugün içersinden kıymetli aday adayları çıkarıyor. Bunlar adaya dönüşecek. Bizler Keşan İlçe mücadeleyi aday belirlendikten sonra asla bırakmamaları, bu amaca yönelik çalışmaların devam ettirilmesidir. Bizden uzaklaşmamızı bekleyenler, çatlamamızı bekleyenler avucunu yalayacak. Keşan’da genel merkezimizin, temayülün, gerekli prosedürlerin uygulanmasından sonraki adayımız, adayımızdır. Milletvekili ve milletvekillerimiz olması için mücadele edeceğiz.”

Dün AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden Edirne Milletvekili aday adayları ve söyledikleri özetle şöyle:

MUZAFFER GÜVEN: KALELERİ FETİH ETMEYE HAZIR MIYIZ?

“Selam olsun Kurucu Başkan Salih Arslan’a, selam olsun İsa Birici, Hüseyin Dinç, Rifat Eren, Ethem Toptani, Sedat Terzioğlu, İlyas Tüfekçi, Ümit Torlaklı, Hakan Çevikel ve Mustafa Mercan’a. Yaklaşık 5 yıl önce AK Parti’de göreve atandım. 1,5 yıl ilçe başkanlığı yaptım. Siyasette devamlılık önemlidir. İl yönetiminde görev yaptım. Bölgemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. Mustafa Başkanım belediye başkanlığı için canı gönülden mücadele edenlerin arasında en önde geliyorum. Aday adaylığı için başvurumu yaptım. Süreç içerisinde Keşan’a büyük hizmetler geldi. Türkiye’de verilen sağlık hizmetleri birçok ülkede verilemiyor. Keşan çok önemli bir noktada. Milletvekili olursam 4 yıl içerisinde Saros Körfezi’ni turizme açacağız. Saros Üniversitesi’ni Keşan’a kazandırmak. Özel teşebbüs Keşan’a sıcak bakmaya başladı. Özel Sağlık Meslek Lisesi’nin de temellerinin atacağı müjdesini verebilirim. Bunlar bizim partimizin icraatlarıdır. Atıl durumda olan bir havaalanımız var. Sayın başkanımız ile orasını projelendirip Keşan’a istihdam yaracak şekilde hayata geçirmemiz bir kazanç olacaktır. Olmazsa olmazımız şehircilik. Bir Ortadoğu ülkesinin kasabası görünümündeki Keşan’dan mutlu değilim. Şehircilik ayağını güçlendirmemiz lazım. Keşan’da son dönemlerde ‘Kaleyi fethettirmeyiz’ lafı var. Kaleler güçlüden korunmak içindir. AK Parti çok güçlü bir partidir. Bizans’ı İstanbul’un sırlarında söküp atan o güçtür. Kaleleri fetih etmeye hazır mıyız?” 

TUNA BEKLEVİÇ; PARTİMİZDE YÜKSELİŞ GRAFİĞİ ISRARLA SÜRÜYOR

“Keşan benim için çok özel. Keşan’a hiç yabancı değilim. 2007 yılından bu yana teşkilat içersinde birçok seçime girdik. Genel Seçim, Yerel Seçim, Referandum, Cumhurbaşkanlığı seçimleri derken, köy köy, belde belde, burada büyük bir çalışma ve çaba içersinde bulunduk. En son yerel seçimlerde 14 bin eve girildi Keşan’da. Gerçekten bu çalışmalar tüm Trakya’ya ve Marmara’ya ilham verece çalışmalar. Bu çerçevede de gerçekten önemli başarılar elde edildi. Partimiz de yükseliş grafiğini ısrarla sürdürüyor. İnşallah genel seçim çerçevesinde de bu yükseliş devam edecektir. Bugün buradaki müthiş kalabalık beni çok duygulandırıyor. Burada ilk sözümü, parti teşkilatımız için vermem gerekiyor. 7 Haziran’dan sonra umut ediyorum ki, ben bunun takipçisi olacağım. Bu sözümü de buraya kaydetmek istiyorum. Daha geniş, daha büyük ve daha güçlü dinamikleri sağlayan bir teşkilat salonuna geçeceğimizin sözünü buradan veriyorum. Bu da ilk sözüm olsun… İnşallah 7 Haziran’dan sonra Saros üzerinde önemli projeler ve turizm merkezi olması noktasında da 1/25 binlik planlar olmak üzere çok yol alındığını, bakan beyin destekleriyle de burada önemli aşamalar kaydedeceğimizi sizlere söylemek istiyorum. Neredeyse son iki yıldır her Keşan’a geldiğimde doğalgazla ilgili sorularla muhatap oluyorum. Hem de bizim burada bazı vaatlerimizi hitap ediyoruz. Ama bugün doğalgazda önemli bir noktaya geldik. Ben burada bu müjdeyi de paylaşmak istiyorum. EPDK; Keşan, Uzunköprü ve İpsala’nın doğalgaz başvurusunu onayladı.  Bunda İlçe Başkanımız başta olmak üzere teşkilatımızın gerçekten büyük bir emeği var. Sayın bakanımızın büyük bir katkısı var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bunun dışında OSB’de Gıda ve Tarım OSB konusunda önemli bir çalışma yürütülüyor. İnşallah bu sadece Keşan’ın değil, tüm Marmara’yı harekete geçirecek bir proje. Bu projede gerek ilçe teşkilatımız olsun, gerekse diğer STK’lar olsun, katılımcı demokrasiye inancımız çerçevesinde burada Gıda ve Tarım OSB’yi inşallah Keşan’a bu sene kazandıracağız”

AYHAN DEMİR: KEŞKE DAHA FAZLA ADAY ADAYIMIZ OLABİLSE

“2001’den beri teşkilatta yer aldım ve partimizin nerelerden nereye geldiğini çok iyi biliyorum. Çok iyi bir Bakanımız ve milletvekili adayımız var. Edirne’de AK Parti’den 12 aday adayı var. Bakanımız da bunlardan biri. Adaylarla birbirimizin enerjilerini azaltacak bir yarış içinde değiliz. 12 arkadaşımız da Edirne ve Türkiye için değerli insanlar. Keşke daha fazla aday adayımız olabilseydi. Bu bizim zenginliğimiz olurdu. Temayül vesilesiyle birbirimizin halini hatırını sorabilmek, sohbet edebilmek güzel bir olay. Temayül vesilesiyle ziyaretlerimiz bir oy talep etmek değil, gönül almak, sohbet etmek ve selam vermektir. Biz de bugün bunu gerçekleştiriyoruz.”

 AHMET GÜNŞEN:  BİR DE BÖYLE DENEYEYİM DEDİM

“AK parti Keşan İlçe Teşkilatı’nda bulunan herkesi kadri selam ve sevgilerimi sunuyorum. Ben de bu yörenin çocuklarından, kızanlarından biriyim. Aslen İpsala’nın Turpçular köyünden çıkmış bir kardeşinizim. Liseyi Keşan’da bitirdim. Edirne AK parti ailesinin 12 aday adayından biriyim.

Ben bir öğretim üyesiyim. Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı ve aynı zamanda Edebiyat Fakültesi’nin dekanıyken bir çılgınlıkla ‘uzun adamın’ 2023 hedefine kilitlenmiş ve hizmeti esas almış bir kardeşiniz olarak huzurlarınızda AK Parti Edirne Belediye Başkan adaylığından sonra milletvekili aday adayı olarak bulunuyorum. Yani terim henüz kurumadı, formayı da çıkarmamıştım. Bir de böyle deneyeyim dedim.  31 yılda bu memlekete 10 binden fazla Türkçe ve edebiyat öğretmeni yetiştirmiş bir hocayım. Vatanını, milletini seven, cumhuriyetin aydınlık yüzü olan her biri bu ölçüde olan binlerce öğretmenin hocası olmaktan gurur duyuyorum.  Hizmetin içindeydim ve olmaya da her durumda devam ettim, edeceğim. Bizim bu millete sevdamız var. Ben bir köylü çocuğuyum. Okuması, yazması olamayan bir ananın profesör çocuğuyum. Benim bu millete ödeyemeyeceğim kadar çok borcum olduğunu çok iyi biliyorum. Köy hayatını sonuna kadar yaşamış biriyim.

Bugün itibarı ile 2015 yılı 7 Haziran seçimlerine kilitlenmiş durumdayız. Tabii ki teklif, talep bizden. Biz Amentü’ye iman etmiş insanlarız. Eğer anlımıza yazılmışsa kimse önümüze geçemez.  Siyasetin bu millete hizmet etmenin yegâne yolu olduğunu biliyoruz. Bizim coğrafyamız bir çok fırsat ve imkâna rağmen hizmete aç bir bölge. Ben bir cumhuriyet çocuğuyum, ben bir cumhuriyet aydınıyım. AK Partili olmaktan da şeref duyuyorum, gurur duyuyorum. Belediye seçimleri sürecinde bazen CHP’li kardeşlerimizle karşılaştığımızda kem küm edenlere dedim ki, sakın ola ki ağzınızdaki baklayı çıkarın.  Sakın ola ki bana Atatürk’ü, Atatürk sevgisini, cumhuriyete bağlıkla, laiklikle gelmeyin. Allah canımı alsın başınızdaki Kemal Kılıçdaroğlu’na Atatürk’ü öğretip gönderirim. Biz bu milletin aydınlık yüzüyüz. Partimizin adı gibi anlımız ak, boynumuz dik. Biz çalışkanız, biz ülkeye, millete sevdalıyız. Ben de uzun adamın kısa adayıyım. Başarının inanmaktan geçtiğini iyi bilenlerden biriyim. İnancımızla, enerjimizle, azim ve kararlılığımızla görev bize nasip olursa ben ülkesini, milletini seven bir cumhuriyet aydını olarak Edirne’mi ve Edirnelileri en iyi şekilde temsil etme kararındayım, azmindeyim.”