Sonay CAN

 

AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı’nın, 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak Yerel Seçimler kapsamında gerçekleştirdiği mahalle gezileri, geçen Salı akşamı günü Yenimescit Mahallesi’yle devam etti.

Anafartalar Ortaokulu yakınında gerçekleştirilen ve saat 20.00 sıralarında başlayan mitingte AK Parti Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çevikel, AK Parti Keşan Belediye Başkanı Adayı Mustafa Mercan birer konuşma yaptı.

ÇEVİKEL: SPOR KULÜLERİNİN BİRİNE ANALIK, DİĞERİNE BABALIK YAPILMASIN

Keşan’da futbol anlamında iki büyük spor kulübü olduğunu belirterek sözlerine başlayan Çevikel, Aşağı Zaferiye Mahallesi’nin aynı zamanda Anafartalarspor’un mahallesi olduğunun altını çizdi. Futbol anlamında Keşan’da iki spor kulübü olduğunu da kaydeden Hakan Çevikel, Keşan Belediyesi’nin bu iki kulübe eşit mesafede olması gerektiğini belirterek, şöyle dedi: “Keşanspor ve Anafartalarspor, bunların ikisi de ilçemizin takımı. Bunlara eşit davranılmalıdır. Birine analık, diğerine babalık yapılmamsı gerekir. Aynı zamanda Toplu Konut mevkiinde Anafartalarspor’a daha önceden tahsis edilen yerin belediye tarafından tekrar geri alındığını biliyoruz. Bu uygulamayla Anafartalarspor’un yok sayıldığını ve maddi anlamda zarara uğratıldığını görüyoruz. Normalde yeşil alan görünen yerin de belediyenin konut alanına tahsis edilmek istendiğine şahit oluyoruz. Eski Yağ Fabrikası yakınında kısmen tesisleşmenin de yapıldığı Anafartalarspor’a ait arsa alınarak, kulübe Toplu Konut Alanı’nda bir yer verildi. Keşan Belediyesi’nin kulüplere 1 milyon 800 bin TL yardım yaptığı faaliyet raporlarında belirtiliyor. Acaba Keşan Belediyesi hangi kulübe ya da derneğe bu paraları harcamış ve Anafartalarspor Kulübü de bu uygulamadan ne kadar yararlanmış? Bu soruların cevabının verilmesini istiyorum.” dedi.

Daha sonra söz alan Mustafa Mercan da AK Parti Belediyeciliği ve Keşan’la ilgili projelerini anlattı.