CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcüneli’nin dün basında yeralan açıklamalarına karşılık veren Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Keşan İlçe Başkanı Mustafa Mercan, “İrili ufaklı 5-6 parti ile %60’ı yüksek bir hedef gibi göstermek, aslında ne kadar zor durumda olduklarını göstermektedir.” dedi.

Cumhurbaşkanının ilk defa doğrudan millet tarafından seçileceğini söyleyen Mercan, dün yaptığı yazılı açıklamada şu görüş ve iddialara yer verdi:

“Bu tarihi bir olaydır. Bu tarihi seçim, Anayasadan kurumların işlevlerine, toplumsal barıştan Türkiye’nin dünya siyasetindeki rolüne kadar her alanı dönüştürecek bir devrimdir. Millet iradesini büyük bir çoğunluk ve kararlılıkla her zaman ortaya koymuş ve sürdürmüştür.

Bu seçim; değişim, demokrasi, açıklık ve refah iradesi ile tutuculuk, vesayetçilik, kapalılık ve paralel yapı gibi şer odakları arasında yapılacak bir seçimdir. Milletimiz her zaman olduğu gibi kendi iradesine, geleceğine ve birliğine sahip çıkacaktır. AK Parti iktidarı, 2002’den beri Türkiye’nin en temel sorunlarını cesaret ve kararlılıkla çözmeye çalışmış ve Cumhuriyet tarihi boyunca birikmiş birçok sorunu da çözmüştür. Ekonomide istikrarlı ve büyüyen bir Türkiye inşa ederken, demokratikleşme, insan hakları ve itibarlı dış politikayı tesis etme yolunda da tarihi adımlar atıyoruz. Sağlıktan eğitime, toplu konuttan ulaşıma, ekonomiden sosyal politikalara, enerjiden sanayiye, temel hak ve özgürlüklere, yerel yönetimlerden çevreye, sosyal güvenlik sisteminden yoksulluğun azaltılmasına kadar çok geniş bir alanda, birçok önemli reformu başarı ile gerçekleştirdik. Demokrasi, istikrar, güven, refah ve kaliteli yaşam alanında son yüzyılda yapılanları aşan bir atılım yaşanmıştır.

Buna karşılık ne ülkemiz, ne de milletimiz için söyleyecek yeni bir şeyi olmayanları, değişime ve dönüşüme karşı çıkanları, paralel yapıyı sandıkta sürekli reddetmiştir.

Hal böyleyken bölgemizdeki durum da bundan farklı değil. Keşan halkı da artık değişim ve dönüşümü istiyor. Bunun böyle olduğunun artık CHP yönetimi de farkında olacak ki; irili ufaklı 5-6 parti ile %60’ı yüksek bir hedef gibi göstermek, aslında ne kadar zor durumda olduklarını göstermektedir. Böyle bir hedefi koyanlar Milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurun başı olacağını peşinen kabul etmiş görünüyorlar. Çatı adayı diye sunulan adaylarının desteklenmesini “tıpış tıpış oy kullanın” gibi bir talimatla zorlamaya gitmeleri ne kadar demokrat olduklarını göstermektedir.

Kısacası toplumun her kesimi 10 Ağustosta Türkiye için yeni bir milat yazmaya hazırdır.”