AYŞİN SEÇİL GEZER

23 Aralık 2017 Cumartesi günü saat 15.30 sıralarında Ahmet Yenice Ortaokulu Sevim Yenice Konferans Salonu’nda gerçekleşen kongreye; AK Parti 24.Dönem İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan, AK Parti Edirne İl Yönetim Kurulu Üyesi Nesim İba, AK Partili İl Genel Meclisi Üyesi Adnan Vural, AK Parti Kadın Kolları Edirne İl Başkanı Fatma Aksal, Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Seda Gören Bölük ve çok sayıda partili katıldı.

Kongre, Divan Heyeti’nin seçilmesiyle başladı. Verilen önerge sonucu oy birliğiyle Divan Başkanlığı’na Şengül Gündoğdu, Divan Başkan Yardımcılığı’na Nalan Yörüker, kâtip üyeliklere Hülya Akman, Fatma Çengel ve Hafize Can getirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından bir konuşma yapan AK Parti Keşan Kadın Kolları Eski Başkanı Esra Aksal şunları söyledi:“Kadın kollarımla birlikte çok güzel bir bütün içerisinde çalıştık. Beni hiçbir zaman yalnız bırakmayan kadın kollarıma çok teşekkür ediyorum. Çok güzel çalışmalar gerçekleştirdik. Göreve gelecek arkadaşlarımın da Allah yar ve yardımcısı olsun. Kadının gücü her yerde”

İLK KONGREMİZE KEŞAN İLE BAŞLADIK

İlçe Faaliyet raporunun okunmasının ardından söz alan Fatma Aksal ise “Kongreler bizim yenilenme sürecimiz. İlk kongremize Keşan ile başladık. Hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Aksal’dan sonra konuşan Nesim İba ise kongrenin hayırlı olmasını diledi.

DAVAMIZ VATANIMIZSA GERİSİ TEFERRUATTIR

Daha sonra söz alan Dalyan “Türkiye olarak sağlam olmasaydık hiçbir zaman ayakta kalamazdık. Sayın Cumhurbaşkanımız sizlerin dirayetiyle, sizlere güvenerek her adımını emin attı. Bir kadın olarak işin zorluğunu biliyorum. Onun içindir ki attığınız her adımda, çıktığınız her yolda evladım için ne yapabiliyorum?  Toplum için ne yapabilirim? Keşan için ne yapabilirim? Ruhunu kazanmak lazım. Davamız vatanımızsa gerisi teferruattır.ifadelerini kullandı.

Son olarak konuşan Bölük, “Biz, 16 yıllık bir partiyiz ve eskisi, yenisi olmadan devam edeceğiz.  Hepiniz geldiğiniz için sağ olun.” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan seçime göre yeni oluşan yönetim şöyle; Yönetim Kurulu asil: Nuriye Altın, Ayşe Başak, Birgül Yazgılı, Buket Pelvan, Delal Vural, Esra Karabacak, Fatma Korkmaz, Gül Demirhan, Hafize Can, Havva Kaya, Hümeyra Gündoğdu, İtibar Şakar, Nebiye Aguş, Özlem Sazan, Selma Konar, Sema Kılıç, Semra Tuna, Serap Saçar, Yasemin Kirazoğlu, Yasemin Uysal.

Yönetim Kurulu yedek: Şengül Gündoğdu, Reyhan Mutlu, Özlem Ardıç, Şirin Yıldız, Kadriye Erguvan, Peyman Altın, Gülsüm Akdeniz, Serpil Yayagaç, Sevgül Can, Gülay Kayacan.