HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Esra Aksal, istifasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "3 sene önce getirildiğim AK Parti Kadın Kolu Başkanlığı görevinden ayrıldığımı sizlerle ve kamuoyuyla paylaşmak için buradayız. Hiçbir siyasi makam gözetmeksizin çalışmalarda bulunduğum partimizi bana görevi verdiği günde dediğim gibi ben ve arkadaşlarım bu görevi layığıyla elimizden geldiği kadar yapmaya çalıştık. O dönem ilçe başkanım Sayın Mustafa Mercan böyle bir fikir sundu. Genel Merkezle yapılan istişareler sonunda bana bu havayı solumama ve siyasetle tanışmasa fırsatı verdiği için kendisine çok teşekkür ederim. Bizler kadın kolları olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın selamıyla burada çalışmalarımızı yaparken a, b, c partisi olarak hiçbir ayrımcılık yapmadık. Elimizden geleni yapmaya, gönüllere dokunmaya çalıştık. Hayatıma birçok şey katan, tecrübe dediğim birçok olaya şahit oldum. Bunu yaparken de bir başkan bir makamdan daha çok kadın kadınca çocuğa bir evlat gibi bakıp, yaşlılara bir evlat olmaya çalıştık. Amacımız bu derde deva bir yüze tebessüm olmaktı. Eğer başardıysak ne mutlu bize. Keşan'a ve köylerimize bir şeyler yapmak adına daha fazla faydalı olabilmek için kadın kolları yönetiminle her yerde olamaya çalıştık." dedi.

ÖNEMLİ OLAN PARTİNİN VİZYONU

Önemli olanın partinin vizyonu olduğunu ifade eden Aksal, şunları söyledi: "Biz bu doğrultuda hareket ettik. Kimseyle uğraşmadan, şahıslara takılmadan genel merkez görüşleri doğrultusunda görevimizi yaptık. Hem evde anne hem de böyle bir görevde olmak takdir edersiniz zaman zaman gerçekten zorlu olabiliyordu. Ama ben her konuda bana desteğini esirgemeyen aileme ve özelliklede kızıma teşekkür ediyorum. Kendi çocuklarımdan ve benle birlikte sahada olan çalışan kadın kolları yöneticilerinin sevdikleri ve evlatlarından helallik istiyorum. Mahalle ziyaretlerinden döndüğümde günlerce uykusuz kaldığım' biliyorum. Gördüğümüz şartlarda çaresiz babalar, anneler, çocuklar ve yaşlıların durumlarından ötürü."

RABBİM HERKESE VİCDAN RAHATIYLA, HAYIR DUA ALARAK GÖREVİ TESLİM ETMEK NASİP ETSİN

Esra Aksal, bu sıkıntıların bitmesini, kadına gereken değer ve iş imkanının verilmesini temenni ederek, "Evet Keşan değer. bölgelere göre daha iyi olabilir. Ancak bu okuyan iş sahibi olan kadınlar bazında hesaplanırsa. Ama benim fikrim erken evlenmiş yada evine bakmak zorunda olan okumamış ciddi sayıda kadın olduğu. Çalışmanın ayıbı yok. Bu kadınlarımıza sahip çıkılması, iş sahası açılması en büyük temennim. 22 Kasım'da ilçe Başkanlığımızda Genel Merkezden gelen Teşkilat Başkan Yardımcısı Sayın Yasemin Batur başkanlığında bir mülakat yapıldı. AK Parti'de görev almak isteyen kadınlarımızla görüşmeler yapıldı. Bayrağı teslim edeceğim AK Parti vizyonuna uygun, partimizi burada daha ileri götürecek tüm aday arkadaşlara başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun. Benimle birlikte bu yolda yürüyen tüm arkadaşlarıma 'hadi' dediğimde ateşli çocuğunu evde bırakıp , tenceresinin altını kapatan, 22 tansiyonla sahada yağmur, çamur, soğuk, sıcak demeden ev ev gezen kadın kollarıma, bize destek veren gönüllü kadınlarımıza kapısını açan herkese , gelmiş geçmiş dönemlerde görev almış kadın kolları başkanlarıma ve yöneticilerine, emeği olan kim varsa anılarıma kattıklarınız için, inancınız için hepinize teşekkür ederim. Hepinizden Allah razı olsun. Bizler vatanına sevdalı, bayrağına aşık, Ulu Önder Atatürk'e minnettar, Allah yolunda şükür eden bir ekip ruhuyla çok güzel insanlar tanıdık. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Davası Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet olan makama misafir, manaya esir olur. Bunu yapana 'Dava'ya sadık olan Lidere itimat eden denir. Görevimizi teslim ettikten sonrada çalışmaya devam edip bize verilen görevi layığıyla yapacağız. Rabbim büyük, her şeyi yaradan ve bilendir. Başımı yastığa rahat koyuyorum. Bir menfaat gözetmeden, bir çıkar sağlamadan bu süreci tamamlamış bulunuyoruz. Rabbim herkese vicdan rahatıyla, hayır dua alarak görevi teslim etmek nasip etsin. Allaha emanet olun. Saygı ve sevgilerimle."