HABER MERKEZİ

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da katıldı. Çavuşoğlu, İpsala Belediye Başkanlığı binası önünde, Edirne Valisi Günay Özdemir ile beraberindeki bazı daire amirleri, İpsala Kaymakamı Ali Uysal, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe ve partililer tarafından karşılandı. Hakan Çavuşoğlu ve kendisini karşılayan heyet, ilk olarak İpsala Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti. Bu ziyarette, Mehmet Kerman, Çavuşoğlu'na İpsala ile ilgili bilgi verdi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, buradaki ziyaretin ardından, İpsala Düğün Salonu'nda başlayan AK Parti İpsala İlçe Teşkilatı'nın 6. Olağan Kongresi'ne geçti. Çavuşoğlu, salonu dolduran delegeler tarafından coşkulu bir şekilde karşılandıktan sonra kongre, Divan Heyeti'nin belirlenmesiyle başladı. Ali Soydan başkanlığındaki Divan Heyeti'nin yerini almasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı söylendi. Kongre, AK Parti İpsala İlçe Başkanı Turan Girgin'in açılış konuşmasını yapmasıyla devam etti. Kongreye katılan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Soydan, görev aldıkları süre içerisinde iyi işler yaptıklarına inandığını dile getirerek, "Bu seçimde, 2019 yılında yapılacak seçimlerde görev alacak siyasetçi arkadaşlarımız seçilecek. Bizler işimizi iyi biliyoruz. Aramıza yeni katılacak arkadaşlarımız olacak. Ancak eskiler de asla eskide kalmayacak. Çalışmalarımız iyne birlikte devam edecek. Hep birlikte, partimizin, belediyemizin, ülkemizin geleceği için hizmet edeceğiz." dedi. Kerman, İpsalalılara, istihdam, lisanslı depoculuk, sağlık turizmi ile ilgili müjdeler verdi

Kongrenin devamında, Mehmet Kerman söz aldı. Kerman, kongrede seçilecek kişilerin, önemli kişiler olacağını belirterek, birlik ve beraberlik içerisinde hizmet edeceklerini söyledi. Konuşmasında, İpsalalılara müjdeler veren Mehmet Kerman, "Çeltik ekiminin ülke açısından önemli bir yere sahip olan İpsalamızın etrafındaki hasadı tamamlanan çeltik arazilerinde, anızlar yakılıyor. Bu anızlar hem bize hem de çevremizi olumsuz etkiliyor. Biz de bu konuda yaptığımız proje ile çeltik saplarını enerjiye dönüştüreceğiz. Ayrıca, yaptığımız çalışmada, Yunanistan sınırına yakın olan yerlerde, kaplıcalara giden sular tespit ettik ve bunun bölgemizde de yapılması için 45 bin dönümü kapsayan araziye lisans aldık. Tespit ettiğimiz noktalarda yapacağımız çalışmalar ile bu sulardan İpsalamız da faydalanacak ve böylece İpsala'da sağlık turizmi de yapılabilecek. Öte yandan, bölge olarak dünyanın en modern tarım makinelerine sahibiz. Çeltik üretimi açısından da Türkiye genelinde ciddi bir yere sahip olduğumuzu kattık ve İpsala'da lisanslı depoculuk yapmak adına ilk adımı attık. Lisanslı depoculuk belgemizi aldık ve 2 Kasım'da, inşaat ihalesini yapacağız. 20 bin tonluk bu lisanslı depo, en geç Haziran ayında faaliyete başlayacaktır." dedi.

Kerman, istihdam ile ilgili olarak da şunları söyledi: "İpsalamızdaki göçü durdurmak ve göç edenlerin yeniden evlerine dönüşü sağlamak adına yaptığımız çalışmada, İpsalamıza yatırım yapacak bir tekstil firması ile görüştük. Kendileri, tesisin temelini attıktan 6 ay sonra faaliyete başlayacak. Böylece ilk etapta 500, sonraki dönemlerde ise 1000 kişiyi istihdam edecek. Ben bu çalışmaları yaparken, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı örnek alıyorum. Konrenin İpsalamıza ve Türkiye'ye hayırlı olmasını dilerim."

AKMEŞE: İPSALA BELEDİYESİ, YAPTIKLARIYLA ÖRNEK BİR BELEDİYE

Kongre, AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe'nin konuşmasıyla devam etti. AK Parti'nin kurulduğu yıl, İpsala'da ilçe başkanı bulmakta zorluk çektikleri dönemi hatırladığını ifade eden Akmeşe, "Ancak şimdi salonları dolduruyoruz. Samimi ve gayretli olacağız. Oylarımız, Türkiye ortalamasının hep altında kaldı. Burada suçlu aramayacağız. Daha çok çalışacağız. Edirne'yi 30 yıldır CHP'li belediye yönetiyor. Ancak 30 yıldır bir tane proje yok. '30 yıldır ne yaptın' diyerek eleştiren de CHP'li. İpsala Belediyesi, yaptıklarıyla örnek bir belediye. 2019 yılında önemli 2 seçim var. Bu seçimlerde yüzde 51 oy almalıyız. Bunun için de hep birlikte çalışacağız." şeklinde konuştu.

ÇAVUŞOĞLU: TÜRKİYE'YE, PARTİMİZE HİZMET EDECEK KİŞİLER BELİRLENECEK

Kongrenin son konuşmasını ise Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu yaptı. Kongrelerin, geçmiş dönemler ile muhasebe süreci olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu, şunları söyledi: "Yapılacak bu seçimlerde, Türkiye'ye, partimize hizmet edecek kişiler belirlenecek. Sizler mahalle temsilcileri, bizler milletvekili olabiliriz. Ancak Türkiye'nin geleceğini inşa etmek için aynı çatı altında bulunuyoruz. Sizlerini bu partide bulunması tesadüf değil, ülkeye hizmet için buradasınız. Yaptığınız işi küçümsemeyin. Türkiye, yerli ve milli bir lider öncülüğünde bugünkü noktaya geldi. İktidara geldiğimizde, demokratik reformları hayata geçirerek, milletle kol kola yürüyerek Türkiye'yi büyüttük. AK Parti ile Türkiye'nin kaderi artık birbiriyle örtüştü. Eğer AK Parti kaybederse Türkiye kaybeder, AK Parti teşkilatları sendelerse, Türkiye de sendeler. Dolayısıyla AK Parti teşkilatlarının içerisinde görev yapan arkadaşlarımızın bu bilinç ve sorumluluk çerçevesinde hizmete devam etmeleri, görev yapmaları önemlidir." dedi.

BUNLAR TÜRKİYE BATSIN İSTİYORLAR

AK Parti'nin çok büyük bir teşkilat olduğunu dile getiren Hakan Çavuşoğlu, "Yapılacak seçimlerde devam edecek ya da yerine yenisi gelecek herhangi arkadaşımız, yeni yöneticilerimiz geçmiş 16 yıldan edinmiş oldukları tecrübe ile 2023'e 2053'e ve 2071'e doğru bu hareketi, bu partiyi Türkiye'yi taşımak için rol alacaklar. Bu çok önemli bir şey. Çünkü AK Parti'ye baktığımız zaman dünyada en fazla üyeye sahip olan siyasi teşkilattır. 10 milyon 500'e varan üye sayısıyla böyle bir sivil toplum örgütü başka bir yerde yoktur. Bu parti 16 yıldan bu yana kurulduğu tarihten itibaren milletin bağrından çıkan bir parti olarak her daim kendisine milletin istikametine rotalar ekleyerek ülkeyi değiştirmiş, dönüştürmüş, geliştirmiş, insanımızın ve milletimizin refah seviyesini arttırmış her şeyden önemlisi yeniden bu milletin kendisine olan öz güvenini tekrar kazanmasına vesile olmuş bir partidir. Türkiye'yi büyüttük ve büyütmeye devam edeceğiz. Türkiye'de ana muhalefet de gerekiyor. Ancak 'Türkiye batsın yeter ki Erdoğan gitsin' mantığı var. Bunlar Türkiye batsın istiyorlar. Savunma sanayimiz büyüsün istemiyorlar."

Yapılan konuşmaların ardından, Yönetim Kurulu Faaliyet raporu ile gelir gider hesap raporları okundu. Raporlar, oy birliği ile kabul edildi. Toplantının bu bölümünde ayrılan Hakan Çavuşoğlu, İpsala Belediyesi'nin yatırdığı pazaryerini gezdi ve pazaryerine tam not verdi.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ