AYŞİN SEÇİL GEZER

Keşan ve köylerde eksikliklerin giderildiğini belirten Boyalık, şunları söyledi: “Bugün Yerel Yönetimler Başkanımız Harun Palabıyıkoğlu, İl Genel Meclis Üyelerimiz Adnan Vural ve Sebahattin Şengün ile birlikte yaptığımız toplantının ardından Keşan’da yapılan hizmetleri, yerel anlamda iktidarın yaptığı hizmetleri kamuoyu ile paylaşmak adına burada toplandık. 16 yıllık AK Parti İktidarında ivmeli bir çalışma, hızlı bir çalışmayla gerek şehirlerin gerek kasabaların gerek köylerin eksiklerini tamamlama adına, özellikle kırsal kesimin ihtiyaçlarını öngörerek İl Özel İdaresi, Devlet Su İşleri eliyle ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı vasıtasıyla çiftçiliğin geliştirilmesi amacıyla birçok çalışmalara imza atıldı. Keşan’da KÖYDES programımız neticesinde köylerimize yaklaşık 40 bin metrekare parke taş dağıtımı olacak. Köy meydanlarının dizayn edilmesi, gerekirse yollarının yapılması anlamında hiç olmayan bir şeydi, yaklaşık 3 yıldan beri Köylere Hizmet Götürme Birliği vasıtasıyla köylerimize bu hizmetleri yapmaya devam ediyoruz. Bu parke taşları biz veriyoruz, köy muhtarlıklarımız yaptırıyorlar. Devlet Vatandaş El Ele programı kapsamında çok da güzel bir çalışma oluyor. Bizim köy meydanlarımızda kahvelerimiz vardır, bu meydanların önünden bir araba geçtiğinde herkes toz yutuyordu şimdi köy meydanlarından bir araba geçtiğinde toz olmuyor. Hiçbir şey eskisi gibi değil. Köylerimizde yapılan dere ıslah çalışmaları, köylerimizde yapılan asfaltlama çalışmaları bunların en büyük örnekleri oluyor.”

KÖYLERİMİZDE SICAK ASFALT YAPACAĞIZ

Köy yollarında gerekli çalışmaların yapıldığının altını çizen Hüseyin Boyalık, “Köylerimizde sıcak asfalt yapacağız. Enez yolundan Şabanmera’ya giden yol üzerinde göreceksiniz. Yaklaşık 2 buçuk kilometrelik yolu sıcak kaplama asfalt yaparak örneğini göstereceğiz. İnşallah sıcak kaplama asfalt yaparak köylerimizin yollarının hem daha uzun ömürlü olmasını hem de daha sağlıklı olmasını sağlayacağız. Olmaz denen işler AK Parti zamanında oluyor. Boztepe ve Keşan arasındaki yol yılan hikayesine dönmüş, köylüler bu yolun asfalt yapılmasını istiyordu ve bugün asfaltı yapılıyor. Havaların biraz daha ısınmasıyla birlikte asfalt yapıldığını hep beraber göreceğiz. Bu işler seçim yatırımı falan değildir, bu işler seçim gündemde yokken yapılmış işlerdir. İlk günkü heyecan ile çalışmaya devam ediyoruz. Yine aynı şekilde Çobançeşme yolunun da mıcır çekimi bitti.” dedi.

HAMZADERE’DE ÇALIŞMA BAŞLADI

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin hizmet partisi olduğunu söyleyen Boyalık, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bu kadar çok oy alma nedeni ilk günkü heyecan ile çalışmaya devam etmesidir. Millete hizmet, halka hizmet, hakka hizmet ediyor. Adalet ve Kalkınma Partisi halkın partisi, Atatürk’ün Halkçılık İlkesini de en güzel yerine getiren partidir. Atatürk ‘Köylü milletin efendisidir’ demiş. Bugün Hamzedere Barajı’nı bir düşünün; vatandaşımıza, çiftçimize, köylümüze nasıl bir hizmet yapıldığını hep beraber görün. Devlet Su İşleri Hamzadere bölgesinde çalışmaya başladı. Hamzadere sulama kanallarında tekrar çalışmaya başladı. Basında; devlet Hamzadere’ye kilit vurdu gibi haberler çıktı. Ödeneği bittiği zaman çalışma durur, tekrar ödenek aktarılır ve çalışma başlar. Yaklaşık bir haftadır Hamzadere’de çalışma başladı. Sulu tarım yapan vatandaşlarımız yine suyunu bu yaz alacaklar hatta sulanabilir alan artarak alacaklar. Keşan, Siğilli, Kılıçköy gibi birçok yerde geçtiğimiz yıl yaşanan aksaklıkların bu yıl hiçbiri yaşanmayacak. Bu demektir ki; daha fazla üretim, daha fazla ürün demektir.” 

HAMZADERE’YE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Hamzadere’nin bölge için öneminin büyük olduğunun altını çizen Hüseyin Boyalık, “Hamzadere ile birlikte ürün çeşitliliği sağlanacak. Suyun olduğu her yerde değişik ürünler ekebilirsiniz. Suyun olmadığı yerde buğday, ayçiçeği ekersiniz, başka bir şey ekemezsiniz. Su olduğunda çeşitlendirmesini yapabilirsiniz. Bizim topraklarımız bereketli topraklar. Ürün çeşitliliği sağladığımız zaman yapmak istediğimiz Gıda OSB için de ön hazırlık oluyor. O yüzden biz Hamzadere’ye büyük önem veriyoruz. Bin günde bin gölet kapsamında birçok yerde de gölet inşaatlarımız devam ediyor. Bunlardan iki tanesi şu anda bitmemiş vaziyette kaldı. Bitenleri tekrar saymıyorum. Altıntaş ile Lalacık Göleti’nde çalışmalar devam ediyor. O göletler de tarımsal üretime faydalı hale gelecekler. Bu yapılanların hepsi sadece tarım için değil, Çokal Barajı gibi bir baraj yapıldı, dağların içerisinden gelen tertemiz bir baraj var. Çokal Barajı’ndan; Gökçetepe, Sazlıdere ve sahil bölgelerimize içme suyu için ishale yapımları devam ediyor. İshale hattı neredeyse Gökçetepe’ye ulaşmak üzere. İçme suyu sağlama çabamız devam ediyor.” şeklinde konuştu. 

SAZLIDERE VE GÖKÇETEPE OLMAZSA OLMAZIMIZ

Sazlıdere ve Gökçetepe’nin doğa ile iç içe olduğunu vurgulayan Hüseyin Boyalık, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Sazlıdere ve Gökçetepe bizim olmazsa olmazımızdır. Keşan’ın sahillerinde bakir kalmış yegane yerler. Önem gösteriyoruz, özen gösteriyoruz. Sağlıklı ve uzun ömürlü bir programla o yeşil doğayı, o tabiatı yok etmek istemiyoruz. Otelimiz de olsun, oteller bölgemiz de olsun, su sporları yapılacak yerler de olsun ama neticede düzgün olsun. Erikli’ye ve Yayla’ya benzemesini istemiyoruz, daha doğa ile iç içe, temiz, gelen misafirimizi çok kolay ağırlayabileceğimiz, beton yığını olmayan yerler olsun istiyoruz.”

YEREL YÖNETİMLERE ÖNEM VERİYORUZ

Erikli Sahili’ndeki su sorunun çözüleceğini dile getiren Boyalık, “Erikli Sahili’mizdeki su sorunu inşallah bu sezon ihalesi yapılarak önümüzdeki sezona içme suyunun yetiştirilmesi için çabalarımız devam ediyor. Mecidiye Göleti’nden, Erikli’ye uzanacak olan arıtma ve ishale hattı yapılarak Erikli’nin kullanabileceği içme suyu için bu yaz ihalesi yapılacak. Önümüzdeki yıl inşallah Erikli’yi pırıl pırıl, içilebilir bir suya kavuşturacağız. AK Parti halkın hizmetine olacak her yerde ve halkın menfaatine olacak her şeyi korumaya devam edecek. Bizler yerel yönetimlere çok önem veriyoruz. Keşan Belediyesi’ni alma gibi bir arzumuz var. Keşan’da hizmet etmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı. 

TAŞINMA İŞLEMLERİ BAŞLADI

“Yeni yapılan devlet hastanesi ne durumda?” şeklindeki soruyu da yanıtlayan Hüseyin Boyalık, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: “Hastane bitti. İdari Birimler taşınmaya başlandı. Bilgisayarlar aktarılıyor. Taşınma işlemleri başladı. Hastanedeki eksiklikler tamamlandı.”