Sonay CAN

 

AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı’nın Mustafa Mercan başkanlığında oluşturulan yeni yönetim kurulunun tanıtım toplantısı dün yapıldı.

AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirilen ve saat 14.00’te başlayan toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Mercan, AK Parti gerçeğinin artık Keşan’da bilindiğinin altını çizdi. Mercan, şöyle dedi: “Bildiğiniz gibi 10 gün önce, genel merkezin takdiri ile bir görev değişikliği bir kan değişimi olarak bizleri göreve getirdiler. Bizler de bu sürede istişare ederek, konuşarak partiyi ileriye götürecek daha yeni yüzleri katacak, Keşan’daki bazı dengeleri değiştirebilecek noktadaydık zaten. Keşan’da AK Parti gerçeği biliniyor. Bu gerçeği bir adım daha ileriye götürecek bir yönetim kurulu çabası içerisine girdim. Bütün teşkilatım bana bu konuda, önyargısız yardımcı oldular. Kendilerine teşekkür ediyorum. Herkese kucak açabilen, iyi niyetli, gayretli AK Parti felsefesine sahip çıkacak yeni isimlerle, eski teşkilatımızın büyükleri ile gönül vermiş isimleri birarada harmanlayıp iyi bir yönetim kurulu oluşturduğumuzu düşünüyorum. Ben Yönetim Kurulu Başkanı olarak, hepinizi yönetim kurulu üyesi olarak düşünen birisiyim.

50 kişi olarak hazırladığımız, 25 yedek 25 asil bunun hiç bir önemi yok bütün teşkilat ile birlikte çalışma düşüncesindeyim.”

“BİZİ YÖNETECEK İNSANI SEÇECEĞİZ”

10 Ağustos 2014 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçimi’ne kısa bir süre kaldığının altını çizen Mustafa Mercan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Önümüzde çok ciddi Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bu teşkilat eski büyükleri ile tecrübeli isimleri ile Keşan’da bir ilki başaracak. Cumhurbaşkanlığı seçimi hepimiz için çok önemli Türkiye ilk defa cumhurunu seçecek. İlk defa önemsendiğimizi hissediyorum. Gideceğiz bizi yönetecek insanı seçeceğiz. Bunun önemini anlatacağız, samimi olacağız, iyi niyetli olacağız, gayretli olacağız. Hem Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmasına katkı sağlayacağız hem de Keşan’da bir değişim ve dönüşüme cesaretli bir destek vereceğiz. Bu desteği siz hepiniz, yerel seçimlerde gösterdiniz. Biz Keşan’da varız derken; değişimi, cesareti, daha iyi istemeyi temsil ediyoruz.  Biz AK Parti olarak Keşan’da çok önemli işlere imza atacağız. Asla yenisi eskisi olmayacak, yaşayacağız göreceğiz. İnsanların bir yönetim modeli olacaktır. Benim ve arkadaşlarımın da bir yönetim modeli olacaktır. Ama asla ötelemeden herkesi kucaklayacak bir abi, bir arkadaş olarak içinizden biri olmaya gayret göstereceğim. Her yerde olacağız her taşın altından çıkacağız. Cevap vereceğiz, haddimizi de bileceğiz, gücümüzü de. Biz artık Keşan’da varız.”

“ÇAĞIRDIĞINIZ HER YERDE OLACAĞIM”

Kendisinin, elini taşın altına soktuğunu kaydeden Mercan, Keşan’da tartışılan her yerde kendilerinin de yerinin olacağını ifade etti. Mercan, şunları söyledi: “8 bini aşkın bir ailenin üyeleriyiz. Bu 8 bine ulaşmamızda katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Bu yönetim kuruluna büyük görevler düşüyor. Sadece bir etiket anlamında yönetim kurulu üyesi olduğunuzu asla düşünmeyin. Çünkü burada bir sorumluluğumuz var, 14 bine yakın aldığımız oy var. Bu insanları bugün yadırgıyorlar, öteliyorlar. Biz onların yanında olacağız. Biz güçlü taraftayız, iktidarımız, ekibimiz güçlü,  bunun için çok çalışacağız. Biz sadece hizmet edeceğiz. Çok büyük sorumluluğumuz var ve ben bu yeni teşkilata çok güveniyorum. Olmaz, gelmez denen isimler bugün burada oldu. Artık her isim girecek, biz Keşan’ın gerçeğiyiz. Keşan’daki yöneticiler bizim yerimiz olacak dedim. Keşan’da tartışılan her yerde bizim yerimiz olacak. Biz bunu temsil olarak yapacağız. Burada en çok koşacak insan ben olacağım, çağırdığınızda her yerde olacağım.”

SEÇİM KOORDİNASYON MERKEZİ’NE START VERİLDİ

Mustafa Mercan konuşmasının ardından, yönetim kurulu üyelerini tek tek tanıttı. Daha sonra da Cumhurbaşkanlığı Seçimi için Keşan’da bir Seçim Koordinasyon Merkezi oluşturduklarını ve başkanlığına da Fatma Aksal’ın getirildiğini belirterek, sözlerini sonlandırdı. 

AKSAL: KİMSENİN GÖREVDEN KAÇMA LÜKSÜ OLMAZ

Kendisine söz verilen Fatma Aksal da yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı Seçimi’ne 18 gün kaldığını belirterek, zamanın kısalığından yakındı. Bu süreyi en iyi şekilde değerlendirmek amacında olduğuna kayıt düşen Aksal, “Bildiğiniz gibi önümüzde bir seçim var. Burada, bu partiye, Keşan’a, ülkeye gönül veren hiç kimsenin, bu kadar kısa bir sürede seçim varken görevden kaçma lüksü olamaz. Seçim çalışmalarında, bu partiye gönül vermiş bütün herkesin yardımını istiyorum. Bütün üyelerin veya üye olmasa da, diyen herkes gelsin bize destek olsun.” dedi.

Açıklamaların ardından, toplantı sona erdi.