HABER MERKEZİ

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Başbakan, Başbakan Yardımcıları ve Bakanların kaçar tane makam odası kullandıklarını Başbakan Binali Yıldırım’a bir soru önergesi vererek sordu.

CHP’li Bircan kamuda AK Parti ile birlikte çok büyük bir israf furyasının başladığının altını çizerek, “Önceki iktidar dönemlerinde her bakanın bir makamı vardı. AKP iktidarı ile birlikte israf furyasına bir de bakan makamları eklendi. Birçok bakanlığın birden çok binada farklı farklı makam odaları var. Hatta bakanlar kendilerine bağlı kurum, genel müdürlük ve kurullarda ayrıca makam odaları yaptırıyor” dedi.

Yaşanan israfın ortaya çıkması için her bakanlığı ayrı ayrı soran Bircan, “Birden çok makam odası kullanan bakanların bir kısmının bilgisi elimizde ancak biz resmi olarak bir yanıt istiyoruz. Bu makamlar için çok ciddi harcamalar yapılıyor, bazı kurumlarda tüm kat tekrar yapılarak bakana tahsis ediliyor. Bunun maliyeti çok büyük. Üstüne bu yerlerde makamlar için personel bulunduruyor. Nerden bakarsanız bakın israf” diye konuştu.