Sonay CAN

 

AK Parti Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çevikel, dün yaptığı açıklamada, artan muhtar maaşları, ayçiçeği desteklemelerine gelen ek destekleme zammı, Beyendik Beldesi’ndeki sahte seçmen iddiaları ve bugün sona erecek olan seçmen listelerinin askı süreleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

MUHTARLIĞA OLAN TALEP ARTACAK

İlk olarak sözlerine muhtar maaşlarına gelen %100’lük zamla ilgili değerlendirmelerde bulunarak başlayan Çevikel, bu maaşlardaki artışların, muhtarlıklara olan talebi daha da arttıracağını belirterek şunları söyledi: “Uzun zamandır muhtarlarımız tarafından beklenen maaş artışı gerçekleşmiş oldu. Bundan dolayı da gerçekten mutluyuz. Haliyle köylünün, mahallelinin, milletin hizmetinde; gecesini gündüzüne katan muhtarlarımızın bu şekilde hayat standartlarının yükseltilmiş olması bizleri de sevindirmektedir. AK Parti’nin kurulduğu ve iktidar olduğu günden bu yana muhtarlarımızın mevcut maaşlarının 10 kat arttığını görüyoruz. Bu da muhtarın gerçek anlamda mahallesinin veya köyünün hizmetini daha şevkle yapmasını sağlayacaktır. Muhtarlarımızı ele güne muhtaç etmeyecektir. Nispeten de olsa hak ettiği hizmetin bedelini de almış olacaklar. Sayın Bakanımıza da kabinemize de bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Tahmin ediyorum, bugünden itibaren de muhtarlık çok daha cazip hale gelmiştir. Umuyorum, yakın zamanda muhtarlığa olan taleplerin daha da artacağını düşünüyorum. Demokrasimizin de daha güzelleşeceğini düşünüyoruz. Muhtar adayları daha da çoğalacaktır. Bu da seçimlere renk verecektir. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

“ZOR GÜNLER GEÇİREN AYÇİÇEĞİ ÜRETİCİSİNİN YÜZÜ GÜLECEK”

Ayçiçeği desteklemelerine de zam geldiğini ifade eden Hakan Çevikel, zor günler geçiren ayçiçeği üreticisinin bu zamlarla birlikte yüzünün biraz daha güleceğini savunarak şöyle dedi: “Bu yıl geçen yıla oranla ayçiçeği taban fiyatlarının, geçen yıla göre daha geç açıklanması, çiftçimizde sıkıntıya neden olmuştur. Bu sene üretimin fazla olması, tüccarın da ayçiçeğine rağbet göstermemesi, ayçiçeği fiyatlarını aşağı çekmiştir. Aradaki farkın giderilmesi amacıyla hükümetimiz destekleme fiyatlarının arttırılması konusunda çalışmalar yapmıştır. Biz de sayın Bakanımızdan bölge anlamında, ayçiçeği üretiminin %60’tan fazlasının burada yapılmasından dolayı mümkün mertebe,  destekleme rakamlarının arttırılmasını istedik. Geçen seneye yakın bir fiyatın oluşmasını talep ettik. Bakanımızın yaptığı girişimler neticesinde 24 kuruş olarak beklenen destekleme 30 kuruşa yükseldi. Haliyle de  çiftçimizin bu anlamda cebine biraz daha fazla para girecektir. Ayçiçek fiyatı da desteklemeyle birlikte bin 500 lira civarına çıkacaktır. Üretimin de bu yıl, geçen yıla göre %70-80 fazla olduğunu gözönüne alırsak, ayçiçeğinden iyi bir kar elde edilecek. Bu nedenle sayın Bakanımıza bu destekleme fiyatlarının yukarı çıkarılmasından dolayı gösterdiği emek için teşekkür ederiz.”

“BEYENDİK’TE BİR TEK OYUN BİLE ÖNEMİ VAR”

Beyendik’teki sahte seçmen iddialarıyla ilgili de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çevikel, şu görüşlere yer verdi: “Beyendik’te seçim, adayların tamamının belirlenmesi nedeniyle biraz daha hızlı geçiyor. Küçük bir beldemiz olduğundan bir tek oyun bile değeri var. Burada yeni yerleşim yerleri de mevcut. O nedenle yeni seçmenlerin oraya yazılması çok doğaldır. Biz de AK Parti olarak Beyendik teşkilatımızın isteği doğrultusunda bu güne kadar 120-130 civarı dışarıdan kayıt getirildiğini tespit ettik. Bunlarla ilgili de gerekli itirazlarımızı yaptık. Ortalığı yangın yerine çeviren arkadaşların önce kendilerine bakmaları lazım. Bu kayıtları ne zaman getirdiler, bu adamlar nerede otururlar?  Onlara da dikkat etmek lazım. Ama seçim atmosferinde yaşanacak şeylerdir. Sinek küçüktür ama mide bulandırır.  O nedenle kimse az oy almak istemez. Aranın da açılmasını istemez. Biz Beyendik’te güçlüyüz. Bizim orada seçmen getirmeye ihtiyacımız yok. Beyendik’te AK Parti’nin yaptıkları ortadadır. Nuran Başkan’ın, meclisinin de, AK Parti Teşkilatı’nın da diğer arkadaşların iddia ettiği gibi dışarıdan seçmen getirmeye ihtiyacı yoktur.  Seçimin en favori partisiyiz. Sandıklar açıldığında da bunun sonucunu net bir şekilde göreceğiz. Beyendik’te seçim renkli geçecek. 4 aday da çalışmalarını sürdürüyor. O nedenle renkli ve hareketli bir seçim olacaktır. Ama kim ne derse desin, AK Parti yine Beyendik’te farklı şekilde kazanacaktır.”

“AK PARTİ, SEÇMEN LİSTELERİYLE İLGİLİ ÇOK TİTİZ ÇALIŞIYOR”

Bugün askıdan inecek olan seçmen listeleriyle ilgili olarak da konuşan Hakan Çevikel, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Biz seçmen kütüklerinde yer almayan üyelerimizin tamamına ulaştık. Yaklaşık 140 tane üyemizin, köyler ve Keşan merkez olmak üzere askı listelerinde isimleri yer almıyordu. Haliyle de kendilerine bire bir ulaşarak, seçmen kütüklerine yazılmalarını sağlamış olduk. AK Parti çok titiz çalışıyor. Bizim her oya ihtiyacımız var. Her oy 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde bize lazım. Başbakanımızın da dediği gibi 30 Mart’taki seçimler, kurtuluş mücadelesidir. Dış güçlere karşı, iç güçlere karşı, Türkiye’nin önünü kesmeye çalışan yapıya karşı, milli iradeyi savunanların mücadelesi olacaktır. Biz o nedenle,  her seçmenimizin oyunu mutlaka sandıkta kullanmasını istiyoruz. Tercihini sandıkta göstermesini istiyoruz. Biz bugüne kadar yaşadığımız en öncelikli ve en anlamlı seçim olarak 30 Mart seçimini görüyoruz. 30 Mart yerel seçimleri AK Parti ve Türkiye için çok önemlidir. Oy hakkına sahip her seçmenin mutlaka ve mutlaka sandığa gitmesini istiyoruz. Milli iradeyi yok sayacak ve engelleyecek güçlere sandıkta cevabımızı vereceğiz.”